Segítségnyújtás

2022.11.22. 19:59

A kisposták maradásáért dolgozik a tatai városvezetés

Szeretnék elkerülni a bezárásokat.

G. D. V.

Forrás: tata,hu

Még mindig várja a Magyar Posta Zrt. levelét a tatai önkormányzat, abban az ügyben, hogy újra kinyithasson a közelmúltban ideiglenes bezárt két kisposta. A fejleményekről Rigó Balázs alpolgármester és Horváthy Lóránt, a kertvárosi városrész képviselője tartott sajtótájékoztatót kedden délután, a Deák Ferenc utcai kisposta előtt. 

A tatai önkormányzat felajánlotta segítéségét a város kispostáinak téli nyitvatartása érdekében
Forrás: tata.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tatai Önkormányzat nevében Michl József polgármester levelet írt a Magyar Posta Zrt.-nek, hogy átvállalnák a megnövekedett költségeit a két tatai kispostának. A Magyar Posta ugyanis arról tájékoztatta a várost, hogy az energiaárak növekedése miatt két kispostát is bezár a városban ideiglenesen. Ezért az önkormányzat felajánlotta, hogy a Gesztenye fasoron található önkormányzati épület után járó bérleti díjat a jövőben elengedik, illetve mindkét kisposta megnövekedett energiaszámla különbözetét átvállalja az önkormányzat. 

Horváthy Lóránt a kedd délutáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kertvárosi részben több mint 700, 65 éve feletti lakos él. Nekik elérhetetlen távolságban van a Kossuth téren, vagy a Bajcsy Zsilinszky utcában nyitva maradt két posta. 

– A kertvárosi kisposta bezárásakor többen is jelezték nekem, hogy keressünk valami megoldást. Megértem, hogy jelen helyzetben a bezárás szükséges volt. Azonban úgy gondolom, hogy erre több elfogadhatóbb lehetőség is lett volna. Például egy rövidített nyitvatartást bevezetni, vagy csak adott napokon kinyitni, de egy mobilposta lehetősége is jobb lett volna – sorolta ötleteit a képviselő, akinek javaslatára keresett megoldást a város a helyzetre. 

A tatai önkormányzat felajánlotta segítéségét a város kispostáinak téli nyitvatartása érdekében
Forrás: tata.hu

Az alpolgármester elmondta, hogy a bezárt posta dolgozóit a két nyitva maradt postára helyezték át, ott nyitnak több ablakot a megnövekedett forgalom miatt. Központi helye miatt nagyrészt a Bajcsy Zsilinszky utcában lévő postára fog a két kisebb egység forgalma terhelődni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában