Zsidó közösségek

2022.11.04. 17:00

A helytörténész és eszközei - a megyei zsidóság történetéről lesz szó a Tatabányai Múzeumban

A helytörténész és eszközei - Bevezetés a Komárom-Esztergom megyei zsidó közösségek kutatásának műhelytitkaiba című konferencia célja, hogy körüljárja a megyei zsidóság történetével foglalkozó kutatások módszertani sajátosságait, és bemutassa annak kihívásait.

S.G.

A november 8-i konferencián az  előadók az országos helyzetkép mellett a helyi és megyei körképet is részletesen feltérképezik. A meghívott előadók által tárgyalt fontosabb témák többek között a következők lesznek: életútinterjúk a holokauszt komáromi eseményeinek rekonstruálásában, esztergomi zsidóság emlékének megőrzése, tematikus helytörténeti séták, a kistelepüléseken élő zsidó népesség kutatása, Komárom-Esztergom megyei zsidó vonatkozású emlékhelyek és emlékművek, a zsidó közösség kutatásának korlátai és lehetőségei Tatabánya elődközségeiben. A konferenciát a Tatabányai Múzeum mellett a Szenes Hanna Magyar- Izraeli Baráti Egyesület, illetve a Tatabányai Múzeumbaráti Kör szervezi.

 

Címkék#konferencia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában