Digitális Felzárkóztatási Alap

2022.11.23. 17:31

A cukorbeteg oroszlányi kislány mindennapjait könnyíti meg a nyeremény

Mobilkészüléket nyert Bihari Bianka Amina a Digitális Felzárkóztatási Alap pályázatán. A technikai eszköz jelentős változást eredményez a kislány életminőségében, így az évek óta tartó vércukorprobléma ellenére is biztonságosabb lehet közösségi élete.

W. Zs.

A Yettel a Magyar Vöröskereszttel együttműködve közösen indította el a Digitális Felzárkóztatási Alapot, amely a kapcsolattartásra, tanulásra, internetezésre alkalmas eszközök – mobiltelefon, tablet, laptop – vagy szoftverek vásárlását támogatja. Az alap folyamatosan nyitott, havonta bírálják el az egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézmények, illetve szociálisan rászorulók kéréseit.

Bihari Bianka Amina egyes típusú cukorbetegségben szenved már évek óta. Az első két osztályt magántanulóként végezte, a 3. osztályt már iskolai keretek között tudta elkezdeni. Ez a tartós, állandó figyelmet igénylő állapot a családnak és a pedagógusnak is érzelmileg megterhelő, hiszen rosszullét esetén hatékony segítségnyújtás szükséges, mivel a gyermek nem érzi, hogy a vércukorszintje leesik.

A gyermek védelme érdekében Szmilek Zsuzsanna, a család szociális munkása pályázott és nyert, a kislány pedig egy Redmi Note mobiltelefon tulajdonosa lett. A készülék egy app segítségével folyamatosan, 24 órás vércukorszintet tud mérni, melyhez a gyermek diabetológus szakorvosa egy szenzort fog felhelyezni. Ezáltal a napi 12 cukormérést nem kell elvégezni, ami nagyban hozzájárul a minőségibb közösségi időtöltéshez. A Segítő kezek Vöröskereszt Szociális Intézménye képviseletében Hamburgerné Újvári Irén megyei igazgató adta át a készüléket az új tulajdonosnak.

A Yettel és a Magyar Vöröskereszt közös munkája hosszú időre nyúlik vissza: 2013 óta dolgoznak közösen azon, hogy a mobilinternetet és a digitális megoldásokat a legnagyobb itthoni humanitárius szervezet munkájába integrálják. 2014-ben pedig stratégiai megállapodást kötöttek, amelyben a telekommunikációs vállalat támogatóként tett vállalásokat a Vöröskereszt katasztrófa-készenléti és válaszadási munkájának támogatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában