Sztárok

2022.11.19. 11:31

12 éve változtatta a hollywoodi díva hadszíntérré Esztergomot +videók

A színésznő Magyarországon forgatta a Vér és méz földjén című filmjét, az egyi forgatási helyszín Esztergom volt

F. M.

Fotó: Viola Bence

Lázban égett Esztergom 2010 novemberében, hiszen a hollywoodi híresség, Brad Pitt akkori felesége, Angelina Jolie érkezett a városba. Na, nem csak ez volt, ami felbolygatta a helyieket akkoriban, hanem, hogy az – akkor még csak félkész – Gran Hotel és több, más belvárosi épület is átalakult. 

Angelina Jolie ugyanis akkor forgatta a délszláv háború idején játszódó filmjét, a Vér és méz földjén címűt, amelyhez a díszletet budapesti és esztergomi helyszínek adták. Esztergomban 2010. november 10 és 12 között tartózkodott. 

A díszletet a Bottyán-híd és az élményfürdő között, illetve a Szent Tamás hegyen állították fel, de szerb feliratot kapott például a belváros egyik patikája is. A nézelődők a fürdő előtt egy épület deszkavázát láthatták, a hídon pedig homokzsákok, törmelékek idézték a véres napokat.

Angelina Jolie a forgatás idején a városban tartózkodott, többen is lencsevégre kapták a színésznőt a helyszíneken. A forgatás utolsó etapjának vége felé ki is ment az esztergomi főtérre, ahol rajongók hada várta. A színésznő autogramokat osztogatott, majd hatalmas ováció közepette elhagyta a helyszínt. Érkezése előtt egyébként Brad Pitt is a városba látogatott.

Kollégánk így írt az akkori élményekről: „Egyszercsak a Kis-Duna túlpartján megjelent egy férfi, mögöttünk elhaló sikoly: Brad Pitt!!! És nyomtuk. Sétált egyet, megnézett valamit, majd eltűnt a tankok között. Micsoda élmény volt, istenem! Micsoda élmény! Két láb, szárnyak sehol, zsebe sem volt kitömve dollárral. S a félhomályos délelőttön az a napszemüveg… istenem! Tisztára, mint kicsit később Angelina Jolie.”

A Széchenyi tér sarkán levő cukrászdában egyébként most is ott van egy fénykép Angelina Jolie autogramjával, mivel színésznő betért akkor egy kávéra.

Angelina Jolie Esztergom
Az Ettore Cukrászdában is látogatást tett a színésznő (Fotó: F. M. /Kemma.hu)

A városi helyszínek természetesen a filmben is felfedezhetők. Az előzetesben például 1 perc 3másodpercnél az esztergomi vár látszik a háttérben.

Komárom-Esztergomot évek óta szereti Hollywood: számos filmet forgattak városainkban. legutóbb például Kate Winslet filmjének forgatását kaptuk el Piliscséven. de forgattak már sztárok Tatán, Tatabányán és Komáromban is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában