Szüreti felvonulás

2022.10.07. 18:49

Zenekar kísérte a vidám menetet Mocsán

A régi időkre visszanyúló hagyománya van Mocsán a szüreti felvonulásnak, amely ebben az esztendőben sem maradt el. Kora délután gyülekeztek a résztvevők, sokan népviseletben érkeztek az alkalomra. A hangulat már az indulás előtt kiváló volt.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Horváth Bernadett, a Mocsai Faluszépítők Egyesület vezetője lapunknak elmondta, már az 1930-as évek óta megszervezik a helyi fiatalok a felvonulást, amelyet már évek óta Póta Zsuzsanna rendez. Hozzátette, a lakosok nagy szeretettel, süteményekkel, borral várják őket. 

A kisgyerekek körében is nagy az érdeklődés, ebben az évben hetvenhárman jelentkeztek, hogy szeretnének kisvonaton, lovaskocsin felvonulni a település utcáin. Akadtak, akik hintóval érkeztek, és tizenkét hátaslovas is csatlakozott a menethez. Az egyik kocsit például szamarak húzták.

Az idei év különlegessége az volt, hogy zenekar kísérte végig a felvonulókat az út során. Négy állomáson várták a mocsaiak a jókedvű társaságot, akik a felvonulás után szüreti bállal zárták a napot a művelődési házban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában