Fejlesztés

2022.10.14. 21:27

Végre ideális otthonra talált Tatán a 30 éves Talentum (fotók)

Egy, a diákok és tanárok keze munkáját dicsérő kiállítás tette színesebbé rendezvényt.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

Öt év tervezés és szervezés után új helyre költözhetett a Talentum Művészeti Szakgimnázium. Az ünnepélyes megnyitón Fogel Zsolt, az iskola igazgatója elmondta, hogy idén szeptemberben volt 30 éve, hogy megnyitotta kapuit a Talentum iskola. Az évek folyamán pedig kinőtték a régi épületet, jelenleg tizenhárom évfolyamon 220 diákot oktatnak. Így új, végleges otthont kerestek a szakgimnáziumnak. 

– A szakgimnázium eddigi épülete nem volt optimális. Nem volt iskola jellegű, nem volt udvarunk, közösségi terünk, illetve nem egyedül voltunk az épületben – magyarázta az igazgató, aki hozzátette: az épületben, ahova most költöztek 5 éve, az artistaképzés miatt már béreltek egy tornatermet. 

– Akkor kezdtük tervezni, hogyan lehetne az épületben tovább terjeszkedni. Itt van közösségi és kiállítóterünk, szakmai, grafikai termek, közismereti és informatikai termet is ki tudtunk alakítani – mutatta az új iskolát Fogel Zsolt.

Az épület ünnepélyes megnyitóját egy kiállítás tette színesebbé. Az új közösségi és kiállítótérben az iskola tanárainak munkáit csodálhatták meg a vendégek. Az iskola folyosóit, termeit végig járva mindenhonnan a diákok és a tanárok tehetségének bizonyítékai tűntek fel. Az osztálytermeket, tornatermet vidám, ötletes graffitik teszik színesebbé, vidámabbá, a folyosón pedig a diákok munkái díszítik a falakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában