Gyógyítás

2022.10.30. 07:28

Tovább fejlődik a megyei kórház: 280 millióból 7 szakrendelő tevékenységét fejlesztik

Ezúttal a járóbeteg szakellátó szolgáltatásokat fejlesztik a Tatabányai Szent Borbála Kórházban.

G. D. V.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

280 millió forintból fejlesztik a járóbeteg szakellátó szolgáltatásokat a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával 2023. május 31-ig a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése valósulhat meg az intézményben.

A pályázat magába foglalja 7 szakrendelő gép. és műszerfejlesztését, valamint a B épület II. emeletének korszerűsítését is. A forrást a neurológiai, gasztroenterológiai, urológiai, kardiológiai, gyermek-, szájsebészeti és onkológiai szakrendelőknél a kúraszerű ellátásra költik majd.

A mintegy 280 millió forintból megvalósuló fejlesztés alapvető célja, hogy a 7 szakrendelő tevékenységeinek fokozatos fejlesztésével, a betegek érdekeinek állandó szem elött tartásával, a lehető legmagasabb szintű ellátást biztosítsák és növeljék a betegek elégedettségét. A projekt a kórházi ellátásokat kiváltó, lerövidítő szolgáltatások biztosítására alkalmas járóbeteg szakellátási infrastruktúra megteremtésére törekszik. A korszerűbb technológiák elősegítik a gyorsabb, pontosabb, precízebb diagnózis felállítását és a szükséges és hatásos kezelések rövidebb időn belüli megkezdését.

A projekt keretein belül beszerzendő eszközök több csoportra bonthatók. Beszerzésük részben meglévő minimumfeltételben előírt elavult berendezések cseréjét, részben minimumfeltételnek való megfeleltetést, részben pedig fekvőbeteg ellátást kiváltó szakellátás létrehozását szolgálja. Az informatikai eszközök beszerzésével pedig az onkológia kúraszerű ellátását fejlesztik. Ennek eredményeként magasabb színvonalú lesz a járóbeteg szolgáltatás, amelyhez mindenki egyenlő eséllyel jut hozzá a hosszú távú fenntarthatóság, a működési racionalizáció a korszerű infrastruktúra és eszközpark biztosítása révén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában