Felvonulás

2022.10.03. 13:28

Szüreti menet járta végig Bajnát, traktorral és kamionnal is vonultak

A borongós idő ellenére több százan vettek részt az idei szüreti mulatságon, mely hagyományosan felvonulással kezdődött Bajnán.

W. P.

Traktorral is felvonultak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az önkormányzat szervezésében a menet a Gróf Sándor Móric utcából indult el, majd két óra elteltével érkeztek vissza az iskolához. Az egyes állomásoknál a lakosok süteményekkel, nedűkkel fogadták a résztvevőket. A műsorban szereplő gyermekeket kisvonattal vitték körbe a településen, de a menethez lovakkal, kisteherautókkal, sőt még kamionnal is csatlakoztak. 

 Bíró és bíróné is táncolt
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

A Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend tagjai, mellett Erős Gábor országgyűlési képviselő és Pallagi Tibor polgármester is bejárta a falut. Ezután a program a Simor János Általános Iskola udvarán folytatódott, ahol Pallagi Tibor üdvözölte a bírót és a bírónét, majd Polhammer László, a borlovagrend nagymestere mondta el gondolatait. Elsőként a nagycsoportos óvodások léptek színpadra, majd őket követte a Boróka Citeracsoport, de a Tímár Mihály táncpedagógus vezette iskolai tánccsoport, illetve a Csima Hagyományéltető Egyesület sem hiányozhatott a műsorból. Az önkormányzat gulyáslevessel kedveskedett a felvonulóknak és a fellépőknek, míg a Bajnai Szent Donát Borbarát Egyesület borokat kínált a jelenlévőknek. A szüreti bált a Bajnai Tábortűz Hagyományőrző Egyesület rendezte meg, a bevételt a helyi óvodának ajánlották fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában