Licit

2022.10.25. 20:00

Akár temetkezési urnára, fakoporsóra és defribrillátorra is licitálhatunk a NAV oldalán

Újabb érdekes árverést hirdetett meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ezúttal LED lámpákra, izzókra, mozgásérzékelőkre és fényvetőkre is lehet licitálni. De más érdekességre is bukkantunk...

Kemma.hu

A többezer fény- és világítástechnikai termékre november 3. és 6. közt licitálhatnak az érdeklődők. Bőven van választék, a fényforrások mellett a legkülönfélébb kiegészítőkre, például elemekre, lámpaburákra, kábelekre is tehetnek az érdeklődők ajánlatot.

Virtuális árverési csarnok
Az Elektronikus Árverési Felület (EÁF) olyan virtuális árverési csarnok, ahol a NAV vám-és pénzügyőri valamint bűnügyi szakterülete eljárásai során a NAV rendelkezése alá került ingóságok elektronikus árverése történik. Az árverésen résztvevők - ideértve annak nyertesét is - az árverés befejezéséig anonim módon árvereznek. Árverési vevő lehet bárki, aki regisztrálta magát az Ügyfélkapun és az árverés szabályait elfogadja. Egy árverési tételre vonatkozó árverés az árverés kezdődátumtól a végdátumig tart, ez alatt kell az ajánlatokat megtenni. Az árverés nyertese az árverési vételár megfizetését követően az illetékes vám- és pénzügyőri, illetve bűnügyi igazgatóságnál veheti át az ingóságot.

 A NAV szerint a termékek kitűnő választások lehetnek lakásfelújításhoz, esetleg a jelenlegi áramfogyasztók korszerűsítéséhez. Az áruk mindenesetre október 26-án előzetesen megtekinthetők Budaörsön. Az árverési oldalon egyéb különlegességekre is bukkanhat az érdeklődő, például egy tömbösítő gépre is.

Nem mindennapi tárgyak a kínálatban
Szinte minden hónapban találunk szokatlan árverésre kiírt tételeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján. Szeptemberben több temetkezési urnát, fakoporsókat és defribrillátort is közzétettek árverésre az oldalon. A temetkezési urnákat átlagosan 70 ezer forintra becsülték, de már 35 ezer forinttól lehetett rájuk licitálni. A fakoporsók becsült ára akkor 180 ezer forinttól 260 ezer forintig terjedt. Augusztusban hangfalakból, mélysugárzókból, különböző audiotermékekből és a hozzá tartozó kiegészítőkből akadt bőven választék. A házibulik, nagyobb rendezvények hangosítására alkalmas szettek többezer tételének becsült összértéke mintegy félmilliárd forint volt.

Komárom-Esztergom megyében a NAV adatbázisa szerint egyébként többek között kidrepülőre, ruhaneműkre is lehet licitálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában