Elismerés

2022.10.22. 14:17

Posztumusz kitüntetést vehetett át a néhai hadnagy nevében a Tatabányai Levéltár igazgatója

Hősies magatartás, bátorsága, önzetlen helytállás, a haza és az embertársak védelme.

Sugár Gabi

Forrás: Facebook/Tatabánya Megyei Jogú Város Levéltára

Stenge Csaba hadtörténész, Tatabánya Megyei Jogú Város Levéltárának igazgatója Budapesten, a Stefánia Palotában október 23. alkalmából a társadalmi szervezetek részére megrendezett ünnepségen vehetett át egy rangos posztumusz elismerést néhai Dániel László hadnagy Chilében élő családja nevében, adta hírül Facebook oldalán Tatabánya Megyei Jogú Város Levéltára.

A II. világháborúban, a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztály állományában tanúsított hősies magatartása, egykori bátorsága, önzetlen helytállása, a haza és embertársainak védelme érdekében kifejtett áldozatos tevékenysége, valamint a Magyar Honvédség nyugállományú tagjainak szervezetei érdekében végzett áldozatos munkája elismeréséül ítélték oda neki Nemzeti Ünnepünk alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím Babérkoszorúval ékesített fokozatát.

B. Stenge Csaba terjesztette fel a kitüntetésre néhai Dániel Lászlót. Tatabánya Megyei Jogú Város Levéltára közösségi oldalán számolt be a hírről. A posztban B. Stenge Csaba kifejtette:

- Sokat dolgoztam rajta, de végre ez is megvalósult…. Az elismerést jómagam mint felterjesztő vettem át a család nevében is, természetesen azonnal eljuttatom a kitüntetést a hozzátartozóknak Chilébe. Ezúton is szeretném megköszönni a Honvédelmi Minisztérium illetékeseinek a támogatást és a kitüntetés adományozását. Fogok még Dániel Laci bátyámról - aki két éve hunyt el és jövő hónapban lesz a születésének 100. évfordulója - egy külön könyvet is írni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában