Elismerések

2022.10.11. 20:48

Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket adtak át Esztergomban

Megköszönték a sok éves önzetlen munkát, amit az esztergomi gyermekekért végeztek.

Walczer Patrik

Forrás: Facebook/Esztergom

Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerték el Láposiné Fritz Anna, az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vezetőjének és Farkasné Schmidt Máriának, az Esztergomi Belvárosi Óvoda idén nyugdíjba vonuló vezetőjének a több évtizedes elhivatott munkáját – közölte Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

 

A település polgármestere a polgármesteri hivatal nagytermében tartott összejövetelen adta át az intézményvezetőknek az elismerését, így köszönve meg mindazt, amit a esztergomi gyermekekért tettek.

Érdekesség, hogy a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet azok a nyugállományba vonuló óvodapedagógusok, tanítok, tanárok kaphatják meg, akik legalább egy emberöltőn, vagyis minimum huszonöt éven keresztül mindent megtettek a gyermekek oktatása és nevelése érdekében, tevékenységüket pedig kiemelkedő szinten végezték.

Az emlékérem egyébként Fritz Mihály szobrászművész bronzból készült, 4,2 centiméter átmérőjű alkotása. A hivatalos ismertető szerint az előlapon egy P betű szerepel, benne egy könyvet tartó, úgynevezett „tudós pedagógus” arcképe látható. Az alkotó az ábrázolás mellett pedig a Pedagógus szolgálati emlékérem feliratot is feltünteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában