Szünidő

2022.10.29. 07:00

Van olyan Komárom-Esztergom megyei iskola, ahol lesz egy kis őszi szünet jövő héten

Megyénk iskoláiban nem lesz őszi szünet. Emellett az ünnepek alatt nincs tanítás és a téli szünidő is hosszabbra nyúlik majd.

G.D.V - SZ.D.K.

Forrás: Shutterstock

A rezsiköltségek emelkedése miatt változik a 2022/23-as tanév rendje a magyar iskolákban. Mint ismert: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szeptember végéhez közeledve egy Kormányinfón közölte, hogy december 22-től január 8-ig tart majd a téli szünet az iskolákban, az őszi azonban elmarad. Ezzel egyidőben kormányzati igazgatási szünet is lesz, amelynek okai az elszabadult energiaárak. Az iskolák azonban különböző módokon kezelik a mindenszentek utáni időszakot. 

Első körben Kisbéren, a Tatabányai SZC Bánki Donát Szakképző Iskolát kérdeztük meg, majd a Császári Zrínyi Ilona Általános Iskolánál érdeklődtünk. Mint kiderült, egyik intézményben sem lesz őszi szünet.

Ezzel szemben a szárligeti Tima Endre Általános Iskolában a következőképpen alakulnak a tanítási szünetek: október 31. hétfő, pihenőnap, november 1. mindenszentek – ezeken a napokon nincs tanítás. Szerdán, november 2-án be kell menniük az iskolába a gyerekeknek, ahol csak az első 4 óra lesz megtartva, ebéd után pedig minden növendékek hazamehetnek. November 3-4. tanítás nélküli munkanap. A téli szünet december 22-től 2023. január 8-ig tart majd. A szünet előtti utolsó tanítási nap december 21-én, a szünet utáni első tanítási nap pedig január 9-én lesz – adta hírül az oktatási intézmény a közösségi oldalán.

Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában azonban tartanak szünetet, amely november 2-től 4-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap: október 28., először pedig november 7-én mennek a diákok iskolába – tudtuk meg az iskola Facebook-oldaláról.

A tatai Jázmin Általános Iskolában nem tartják meg az őszi szünetet. A Baji Szent István Német Nemzetiségi Általános Iskolában, illetve a kocsi Vincze Imre Református Általános Iskolában szintén lesz jövő héten szerdán, csütörtökön és pénteken tanítás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában