Születésnap

2022.10.13. 14:00

80 éves festőművészt köszöntöttek Tatán

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötte H. Katona Erzsébet festőművészt Michl József polgármester kedden Tatán.

Kemma.hu

Forrás: tata.hu

H. Katona Erzsébet rajztudása, tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott. Az Iparművészeti Főiskolán szerzett diplomát textil szakon, táska-cipő tervezőként. Kezdetben a Budapesti Divatintézetben dolgozott, majd Tatabányán tanított rajzot, a pedagóguspályáról vonult nyugdíjba - írja a tata.hu.

Az ünnepelt 35 évvel ezelőtt költözött Tatára, és miután elvarázsolta a város teremtett öröksége, természeti szépsége, festeni kezdett. Ahogy ő fogalmazott:

A festés örömet és felszabadultságot adott nekem, s ahogyan egyre jobban ment, úgy egyre nagyobb örömömet is leltem benne

H. Katona Erzsébetnek férjével, Hanzlik János súlyemelővel két gyermeke született, öt unokájuk van. A festőművész aktív életet él, tagja a Honvéd Kulturális Egyesületnek, továbbra is fest, és elmondása szerint tyúkanyó szerepet tölt be a családjában, hiszen számára a család az igazi nagy megtartó erő.

H. Katona Erzsébet ezekben a napokban legújabb kiállításán is dolgozik, hiszen október 21-én délután 4 órakor nyílik meg „Színek és évek” című tárlata a Tatai Vár kandallós termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában