Városunk képekben

2022.10.07. 19:38

Mesélő képeslapok: különleges kiállítás nyílt a megyeközpont történetéből

A tarlat csaknem hatvan képeslapból áll. Időrendben elhelyezve, az 1940-es évektől városrészenkénti bontásban napjainkig.

Sugár Gabi

Márku Mónika nyitotta meg Nagyné Horváth Eszter kiállítását.

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Városunk képekben címmel nyílt kiállítást a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban. A szakirodalmi részleg könyvespolcain elhelyezett keretekben csaknem hatvan képeslap látható. Időrendben elhelyezve, az 1940-es évektől városrészenkénti bontásban napjainkig.

A különleges időutazás a tatabányai Nagyné Horváth Eszter érdeme. Képeslapgyűjteményét gyermekkora óta gyarapítja, s most a város 75. születésnapján ötödször láthatják a városban élők.

Márku Mónika, az intézmény igazgató-helyettese a megnyitón kiemelte: már nyolcvanezres a teljes gyűjteménye, melyek közül hozzávetőlegesen háromszáz tematikája tatabányai. A világ 140 országából gyűjti a különlegességeket, s prioritást élveznek az építészettel kapcsolatos képek.

képeslap kiállítás tatabánya
kép: Nagyné Horváth Eszter a kiállításon
Márku Mónika nyitotta meg Nagyné Horváth Eszter kiállítását.
Nagyné Horváth Eszter a kiállításon
Fotós: S. G. / Forrás:  24 Óra

Hazánk 3154 településéről vannak lapjai. A kiállításon elénk tárul a város történelme – fogalmazott az igazgató-helyettes. A kiállítás az év végéig lesz látható.

A kiállítás után dr. Horváth Géza, a könyvtár munkatársa beszélt a muzeális gyűjtemény legértékesebb darabjáról, majd az Országos Könyvtári Napok sorozathoz kapcsolódott a JAMK Poetry – Verseld meg a várost!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában