Pályázat

2022.10.06. 09:39

Legyen rá energiája!

Hamarosan elérhetővé váltak a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 című pályázati felhívás. 

Mórocz Károly

A célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások likviditási, jövedelmezőségi és versenyképességi problémáinak kezelése, valamint a munkahelyek megőrzése az energiaköltségek (villamos energia és/vagy földgáz) támogatásával, illetve opcionálisan az energiahatékonyságot növelő beruházásokhoz szükséges önerőhöz történő hozzájárulás biztosításával.

A program keretében két különböző támogatási konstrukció érhető el. Az egyik vissza nem térítendő közvetlen támogatás az október, november, december havi energiaköltség növekmények fedezésére. Az energiaköltség-növekmény támogatás önállóan, illetve az energiahatékonyság növelését célzó beruházáshoz igényelt hitel önerő-támogatásával kombinálva is igénybe vehető. A másik az energiahatékonysági beruházás hitellel érintett elszámolható összköltségen belüli önerőt kiegészítő, vissza nem térítendő közvetlen támogatás.

A beruházáshoz kapcsolódó önerőt kiegészítőtámogatás azon vállalkozásoknak nyújtható, amelyek az energiaköltség növekmény támogatásra vonatkozóan okirattal rendelkeznek. A beruházás önerő támogatás igénybevételi feltétele az energiaköltség növekmény támogatás igénybevétele.

A pályázati felület tervezett megjelenése október 20-a. A regisztrálás időpontja nem befolyásolja a támogatás megítélésének sorrendjét. Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: a 70/930-8728 hívószámon hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, valamint az [email protected] email-címen.

Címkék#pályázat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában