Felháborodás

2022.10.29. 12:39

Leállíttatta az útfelújítási munkákat Észak-Komárom vezetősége

A felújítás óriási felháborodást keltett a lakosság körében, ami nem is csoda, hiszen az Őrsújfalu felől vezető úton minden nap több kilométeres a dugó.

Kemma.hu

Forrás: sziakomarom.sk

Az útfelújítás szükséges, és előbb-utóbb sor kerül rá, mindazonáltal az volt a város kérése, hogy ne Mindenszentek és halottak napja idején végezzék azt, amikor eleve még nagyobb lesz a forgalom – írja a sziakomarom.sk

A Szlovák Útkezelő Vállalat megrendelésére az MBM-GROUP rt kapta a megbízást a fenntartása alá tartozó I/63-as út mintegy 500 méteres szakaszának felújítására, amely a Kaufland és a Mercury Market áruházak között található – olvashatjuk a város bejegyzésében. – Az MBM-GROUP elmulasztva a kötelezettségét, nem értesítette a várost a munkálatok tervezett kezdéséről, október 26-án elkezdték az útszakasz felmarását, egyeztetés és értesítés nélkül, az egyik legszerencsétlenebb időpontban, az ünnepek előtt. 

Ezen a szakaszon a csúcsidőben nem ritkák a torlódások, ezzel a lépéssel még inkább növekedett a fennakadás. Komárom városa felszólította a Szlovák Útkezelő Vállalat illetékeseit, hogy azonnal hagyják abba a munkálatokat. A munkálatok időpontjának egyeztetését kérte a város, hogy a lehető legkisebb legyen a fennakadás, kerülve a csúcsidőket. 

A városi rendőrség is kész segíteni a forgalom irányításában és Észak-Komárom városa üdvözli az útfelújításokat a problémás szakaszokon, de a Szlovák Útkezelő Vállalatot arra kéri, körültekintőbb legyen a tervezés. 

Legutóbb az áprilisi Komáromi Napok idején végeztek munkálatokat ugyanezen a szakaszon (a Tesco mellett), majd a közlekedési jelek felfestésére közel 3 hónapot kellett várni. Az útszakasz felújítása az ünnepek után folytatódik, az érintett felek egyeztetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában