Pályaorientációs nap

2022.10.17. 19:46

Fotók: kutyás bemutatóval is várták a diákokat a Kempelenben

Pályaorientációs napot rendeztek a komáromi Kempelen Farkas-középiskolában. Az eseményre az intézmény saját diákjai mellett általános iskolásokat is várt.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Kerekes László szervező elmondta, évek óta megrendezik ezt a programot, amelynek nagy jelentőséget tulajdonítanak. Az intézményben jelenleg is tanuló honvéd kadét, rendészet és közszolgálat szakos diákoknak megmutatják a továbbtanulási lehetőségeket, szakmákat, amelyek közül választhatnak majd a későbbiekben. Emellett várják a hetedikes és nyolcadikos tanulókat, akik szívesen jönnének a Kempelenbe.

Széles, interaktív programkínálattal készültek, elsőként kutyás bemutatót láthattak a résztvevők, de hagyományőrző fegyvereket is meg lehetett nézni. Rendészeti bemutatót is tartottak, az aulában pedig fotókiállítás is nyílt. A 25. Klapka György Lövészdandár tisztjei élménybeszámolóval érkeztek, különféle missziókat is felölelő előadással szórakoztatták a közönséget. A komáromi önkéntes tűzoltó egyesület technikai bemutatóval készült. Mindezek mellett az esemény létrejöttében a Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Sportszövetség, a Komáromi Rendőrkapitányság, a Duna Menti Hagyományőrző Egyesület, a Normandia 1944 történelmi és kulturális egyesület és a Dog Business csapata is közreműködött a nap folyamán.

Kerekes László arra is kitért, városi és környékbeli iskolákból is jöttek gyerekek, de akadt, aki Budapestről érkezett annak érdekében, hogy megismerkedjen az iskolával és az itt folyó képzésekkel. A Kempelenben azokat a tanulókat is várják, akik érdeklődnek a katonai, rendőrségi, katasztrófavédelmi munkák iránt.

– Nálunk mindenki tanul alapfegyelmet, viselkedési normát – hangsúlyozta Kerekes László. – Azt gondoljuk, hogy a mai társadalmunk egyik nagy problémája az, hogy a fiataljaink bizonyos kompetenciákkal nem rendelkeznek, teljesen más dolgokat gondolnak az életről. Az esemény megnyitóján Kiss Ilona, az intézmény vezetője is köszöntötte a megjelenteket.

– Az idő ma szép, nekünk szól, és bízom benne, hogy minden jelenlévő megtalálja majd a saját helyét – hangoztatta. – Ez az iskola jó, élményt, irányt, fegyelmet ad. Ha valaki nem is lesz katona, vagy nem a rendőrség kötelékében tanul tovább, egyáltalán nem probléma, de az itt megszerzett tudás alkalmassá teszi diákjainkat arra, hogy az élet számos területén hely tudjanak állni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában