Átmenetileg

2022.10.30. 11:20

Itt a lista: ezek a postahivatalok zárnak be Komárom-Esztergomban

A Magyar Posta Zrt. az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében összesen 366 posta, köztük számos megyei fiók működésének ideiglenes szüneteltetéséről döntött – olvasható a vállalat közleményében.

W. P.

Forrás: Kemma.hu

Összesen 366, köztük számos megyei postát zár be ideiglenesen a Magyar Posta Zrt. az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében. Hangsúlyozták, hogy az a 740 dolgozó, akit érint az átmeneti bezárás, nem veszítik el a munkájukat. A vállalat őket más postahelyekre irányítja át. Az intézkedés nem érinti a postai küldemények házhoz szállítását.

November 12-től Dorogon a 2-es számú, a Hám Kálmán lakótelepen lévő posta, Esztergomban a pilisszentléleki kirendeltség, illetve a Szentgyörgymezőn lévő fiók sem lesz nyitva. Komáromban ideiglenesen szüneteltetik a 4-es, illetve a Szőnyben található 5-ös és 6-os postát. A lábatlani 2-es, a nyergesújfalui 2-es, a tatai 3-as és 4-es, illetve a tatabányai 5-ös, 7-es és 9-es fiókok is szerepelnek a listán. A cég országosan egyébként több, jelentős átalakítási projektet hajt végre a logisztika, a kézbesítés, a levél- és csomagfelvétel, valamint a levélfeldolgozás területén.

A Magyar Posta közleménye szerint azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások a mobilposta segítségével lesznek elérhetők. 

Egyes posták postapartneri szolgaltatóhelyként működnek tovább

Súron még szeptember 28-án alakult át a szolgáltatás. A legközelebbi posta a településen élők számára a kisbéri lett. Akárcsak az ácsteszérieknek, akiknél szeptember 22-én zárt be a hivatal, valemint a rédeieknek, akiknél augusztus 8-án kerültek ebbe a helyzetbe. A banai hivatal szeptember 9-én zárt be, azóta Bábolnáig kell menni a legközelebbi postáig.

Mint ismert, szeptember végén a vállalat 35 budapesti postafiók bezárását jelentette be, július közepe óta pedig már több mint száz vidéki kistelepülésen szüntették meg az önálló postafiókokat, amelyeik ezentúl postapartnerként üzemelnek tovább – ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a postai hivatal beköltözik a helyi kisboltba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában