Helyi közélet

2022.10.27. 07:00

Inkubátorház épül Esztergomban

Javában zajlik az inkubátorház építése a Mátyás király úton, melyről a minap számolt be közösségi oldalán Hernádi Ádám polgármester

W.P.

Jól halad az inkubátorház építése

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A politikus közelmúltban posztolt Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy a fejlesztés célja, hogy a jövőbeni betelepülő vállalkozások az inkubációs időszak alatt kellőképpen megerősödhessenek. A telephelyi és menedzsment funkcióinak megerősödésével a cégek hozzájárulhatnak a foglalkoztatottság, valamint magas hozzáadott értéket előállítva a GDP növeléséhez, és ezáltal a nemzetgazdaság erősödéséhez. 

A kivitelezés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósul meg. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (EKR) adatai szerint az inkubátorház összesen 771,55 négyzetméter nettó alapterülettel rendelkező kétszintes épület lesz. 

A földszinten előtér, büfé, vizesblokkok mellett egy 200 négyzetméteres, illetve egy 100 négyzetméteres termelő műhely létesül. Az emeleten többek között irodák, kisebb tárgyalók, egy konferenciaterem és akadálymentesített illemhelyiség is helyet kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában