Elismerés

2022.10.11. 12:31

Idősbarát önkormányzat díjat kapott Sárisáp

A település vezetése a feladatai mellett számos területen támogatja a szépkorúakat.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az idősek napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át Kollár Károly polgármester Popovics Györgytől, a megyei közgyűlés és a megyei idősügyi tanács elnökétől, illetve Erős Gábor országgyűlési képviselőtől a Komárom-Esztergom Megye Idősbarát Önkormányzata Díját, amelyet az 1501-6000 fő közötti települések kategóriájában érdemelt ki a község. Az ünnepségen köszöntötték a hatvanöt év feletti lakosokat, valamint a meghívott vendégeket, köztük Troják Frigyest, az Életet az Éveknek Szövetség megyei elnökét, a megyei idősügyi tanács alelnökét és Takácsné Molnár Anikó jegyzőt.

Kollár Károly polgármester elmondta, hogy az idősek iránti tiszteletünk magába foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak szüksége van rájuk. Említette, hogy a településen jelenleg 466 hatvanöt év feletti ember él, közülük sokan ott születtek. Külön köszöntötte a település legidősebb lakóit: Keszthelyi Antalné április 22-én ünnepelte 92. születésnapját, míg Horváth Károly augusztus 3-án lett 94 éves. Erős Gábor hangsúlyozta: számára mindig különleges, ha az ember egy szépkorú gondolatait hallgathatja, hiszen abból csak tanulni és fejlődni lehet. Szerinte a sárisápi összetartó közösség erejét az idősek generációja adja.

Popovics György ismertette, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács 2020-ban alapította meg az említett díjat, melyre két kategóriában pályázhatnak a települések. Kiemelte, hogy a sárisápi önkormányzat a kötelező feladatain túl számos területen támogatja a 65 év felettieket. Például segíti őket az elmagányosodás elleni küzdelemben, hasznosítja és elősegíti a tudásuk továbbadását a fiatalok számára. Bevonják a nyugdíjasokat a települési közéletbe, anyagiakkal, eszközökkel és helyszínnel segítik a közösségeket. Ezeken túl kulturális és sportprogramokat szerveznek számukra, támogatják az idősek élethosszig tartó tanulását és a védelmük érdekében intézkedéseket tesznek. 

A díjátadó után a résztvevők megtekinthették a békéscsabai Viharsarok Táncszínház Ládafia című előadását, melyet a Déryné Program támogatásával mutathattak be Sárisápon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában