Tánc

2022.10.13. 20:40

Huszadik alkalommal perdültek ki Kömlődön a táncosok (fotók)

Az idén több mint nyolcvan fiatal jelentkezett a híres és látványos táncfesztiválra.

W. Zs.

Jelenet az Almási Békák nevű formáció produkciójából

Forrás: 24 Óra

Fotó: F.P.

Húsz évvel ezelőtt indult útnak a Perdülj ki! táncfesztivál Nagy Éva szervezésében és évente változatlan siker mellett rendezik meg a Hegyháti Alajos Általános Iskola tornatermében a látványos rendezvényt. Így volt ez csütörtökön is, hét csoport és több mint nyolcvan gyermek regisztrált a kömlődi eseményre. 

Volt köztük huszonéves, de jóval fiatalabb versenyző is, a csoportlétszám tekintetében is nagy volt a változás. A megjelenteket Molnár Sándor tag­intézmény-vezető köszöntötte, többek között Árva Jánost, a Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetsége főtitkárát, mint a rendezvényt támogató szervezet egyik képviselőjét. 

A megnyitó után Gottfried Nikoletta tánc-, illetve zumbaoktató tartott közös tornát, amely során különböző testgyakorlatokkal bemelegítette a fiatalok izomzatát, akik ezután a világot jelentő színpadra álltak. A házigazdák, a kömlődiek nyitották és zárták a fellépések sorát. Elsőként apró mazsorettek pörgették a botot, végül a Szélrózsák páros tánccal mutatkoztak be. 

Rajtuk kívül felléptek a Dadi Református Általános Iskola tanítványai, Tatát a Kenderke és a Csűrdöngölő képviselte, rajtuk kívül a dunaalmási csoport járt békatáncot és a PA Dance párosa is fellépett. 

Minden egyes produkciót üdvrivalgás kísért, de szakmai figyelem is kísérte a mozdulatokat. Egyesek külön erre az alkalomra készített koreográfiával léptek színpadra, a rutinosabb versenyzők már ismert tánclépésekkel készültek. Felléptek fogyatékkal élők és értelmileg akadályozottak is. Az esemény célja évek óta az integráláson, az elfogadáson és a tolerancián alapszik. 

Visszatérve a látottakhoz, az ítészek között helyet foglalt Banai Éva, Juhász Rezsőné Tündi és Pápai Anna, akik a produkciók után értékelték a látottakat. A zsűri feladata csupán a szakmai értékelés volt, mintsem a helyezések kiosztása. 

Egyöntetű véleményük szerint minden gyermek teljesítményük legjobbját nyújtotta és mindezért nagyon hálásak voltak a házigazdák. A motiváló szakmai értékelés után minden résztvevő értékes ajándékot kapott. Végül táncházzal és uzsonnával zárta a napot fiatal és felnőtt egyaránt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában