Nyugdíjas klub

2022.10.02. 10:16

Harmincéves a tardosi Derűs Alkony, 10 éve Katalin vezeti

Három évtizede működik kiválóan a szép számú szépkorút tömörítő nyugdíjas klub a Gorba-tető tövében. Vízvári Árpádné, Katalin, klubvezető emlékezett vissza az elmúlt időszakra, évekre.

Petrik József

Forrás: beküldött

Megalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a Derűs Alkony Nyugdíjas Klub. Az alkalom apropóján Vízvári Árpádné, Katalin, klubvezető számolt be a klubéletről.

Kiderült, 1992 márciusában Árendás Mihály és Csabán István „ösztönzésére” Varga Lászlóné és Fekete Vendel vezetésével alakult meg a „szépkorúak” közössége a településen. Vargáné Marika 2012-ig vezette a klubot, azóta Katalin fogja össze az örökifjak csapatát. Jelenleg huszonhárman tartoznak a társasághoz. A klubvezető azt is elmondta, hogy szeretettel várják a további jelentkezőket, mivel náluk nincs igazi korhatár. 

Az elmúlt években többször is hírt adtunk tardosi eseményekről, amelyeken a helyi nyugdíjasok sütöttek, főztek, takarítottak, díszítettek, vagy éppen, amire szükség volt, abban segítettek. Az elmúlt két év azonban nem a hagyományos összejövetelekről, kirándulásokról, programokról szólt a pandémia miatt.

tardos nyugdíjas
Aktív klubéletet élnek a szépkorúak Tardoson
Forrás: beküldött

Tavaly még a klubtagok is a közösségi házban találkoztak, de a házban az önkormányzat nem tudott olyan helyiséget biztosítani, amely kizárólagosan az övék lett volna. Ennek ellenére ott is jól érezték magukat. Az év elején Katalin és Csabán Béla polgármester megegyeztek abban, hogy az – évtizedekkel ezelőtt – Öregek Napközi Otthonaként működő épületben kialakíthatja állandó „székhelyét” a klub. 

Ezután Katalin és Csabán Tibor kulturális szervező idén júniusban a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumánál pályáztak az önkormányzat nevében az évforduló eseményeire, kirándulásra, színház,- és múzeumlátogatásra, valamint az ünnepi műsorra. A „születésnapra” aztán időben megkezdődtek az előkészületek.

Az általános iskolások és az óvodások már a helyszínen próbálták a meglepetés előadásukat. Aztán sütöttek, díszítettek, így az esemény apjára minden a helyére került. Katalin elmondta, hogy erre az alkalomra meghívták a régi tagjaikat, a Héregi Búzavirág Nyugdíjas Klubot, a helyi önkormányzatok, intézmények, és a civil szervezetek képviselőit is. 

tardos nyugdíjas
A 30 éves jubileumon a gyerekek is szerephez jutottak
Forrás: beküldött

A születésnapon Vízvári Árpádné klubvezető köszöntötte a vendégeket. Az üdvözlés és emlékezés után rengetegen, köztük Csabán Béla is kifejezte köszönetét azért a rengeteg munkáért, amit a klubtagok az elmúlt három évtizedben a falu közösségéért, fiataljaiért tettek.

Az óvodások, iskolások színvonalas műsorába beleszőtték a Derűs Alkony Nyugdíjas Klub mindennapjait is, mosolyt és olykor könnyeket is csalva az érintettek arcára. Az ünnepeltek előadásában aztán következett egy dalcsokor, majd a vacsora, végül beszélgetés és közös tánc zárta a kellemes estét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában