Mikoviny-futam

2022.10.01. 17:49

Flúgos futam az Által-éren: vízre került minden, ami úszik a tatai emléktúrán - videó

Remek próbatétel és móka az évtizedes hagyományokkal bíró amatőr vízitúrás kaland, a Mikoviny Sámuel emléktúra.

Sugár Gabi

 Az Által-éren megszervezett erőpróbát az elmúlt két évben a járvány elmosta, az idén azonban a borús idő sem riasztotta el a nézőket és a leleményes indulókat. 

Vízre került az idén is minden, ami úszik: hatalmas kerékgumik, vagy éppen átalakított hordók. A flúgos futam vidám résztvevői közül sokan különleges ruhadarabot is magukra öltöttek, így integettek a parton állók a Mikulás- vagy nyuszisapkás versenyzőnek, a sárga füstbe burkolózott autósoknak, és annak a vidám társaságnak, akik egy asztal mellett ülve ereszkedtek a vízen. 

A társaság a Bertha Malomtól indult, és Dunaalmásra, a nagy zsiliphez tartottak, ahol meleg étellel is várták őket a szervezők, a Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Egyesület tagjai. A programot kerékpárosoknak is meghirdették, akik Duna-menti ártéri erdőket ismerhették meg. Mikoviny Sámuel mérnök, földmérő és földrajz tudós volt, a térképészet hazai úttörője; nevéhez fűződik az Által-ér első szabályozása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában