Vetélkedő

2022.10.26. 18:26

Fellner Jakab nyomát kutatták a diákok a Kőkuti vetélkedőjén

Fellner Jakab építőmester születésének 300. évfordulója alkalmából rendezték meg a tatai Kőkuti Általános Iskolában a Fellner Jakab nyomában című történelmi vetélkedőt.

G.D.V.

Forrás: Facebook/ Kőkúti Általános Iskola

Az iskola diákjain kívül, a szomódi Íriszkert Általános Iskola, a Fazekas utcai Tagintézmény, valamint a somogyvári Szent László Király Általános Iskola is részt vett. Az eseményről az iskola közösségi oldalán számoltak be. A Kőkút-hét keretében lebenyolított vetélkedőn 8 csapat, hat helyszínen mérte össze tudását az iskola aulájában és a város különböző, Fellnerhez köthető  helyszínein. A versenyzők feladata volt, hogy a tatai városkép kialalakulásával, a ma is ismert, nevezetes épületek történetével, az építész életpályájával és munkásságával is megismerkedjenek.

Így a diákoknak a nagytemplomban és kriptájában, a piarista rendházban, a kápolnában, az Esterházy-kastélynál is teljesíteniük kellett különféle játékos feladatokat. Az utolsó fordulóban pedig az előzetes feladatként elkészített prezentációkat mutatták be. A diákok felkészültségét mutatta meg az is, hogy a verseny végén nagyon szoros végeredmény született.

Első helyén az Esterházy Team csapata végzett (Köblös Álmos, Kovács Áron, Kovács Milán, Nagy Sándor), a második helyet a Jakabitáriusok csapata (Fogel Szonja, Jerabek Hanna, Kutenics Kata, Láng Tamara) tudhatta magáénak, a dobogó harmadik helyére pedig a somogyvári testvériskolánk lelkes csapata állhatott. 

Külön köszönet illeti Kövesdi Mónikát,  a tatai Kuny Domonkos Múzeum művészettörténészét, aki nemcsak a verseny szervezésébe kapcsolódott be, hanem az ezt megelőző héten, a Fellner-emlékév kapcsán, előadás tartott  diákjaink számára. Köszönet illeti Tata Város Önkormányzata és az Esterházy-kastély támogatását is a verseny megrendezésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában