Nyitott pincék

2022.10.14. 22:00

Ételből, italból nem volt hiány Mogyorósbánya és Tokod között a szőlőhegyi kiránduláson

Gyönyörű őszi panorámában gyönyörködhettek azok, akik részt vettek Mogyorósbánya és Tokod települések közös szőlőhegyi kirándulásán. A programon finom nedűkből és ételből sem volt hiány.

W. P.

A szőlőhegyi túra jó hangulatban telt

Forrás: Beküldött

Fotó: Juhász Tamás

Eredetileg október első hétvégéjére tűzték ki, de az akkori rossz időjárás miatt későbbre halasztották a túrát. A rendezvényt immár ötödik alkalommal hirdették meg a tokodiak és immár harmadjára kirándultak a mogyorósbányai barátaikkal közösen.

A tokodi, mintegy 140 fős csapat az Aladár előtti térről indulva a Pékárka – Mogyorósi út – Orbán kápolna, Mogyorósi szikla útvonalon, míg a mogyorósi brigád tagjai 60-an a fő utcán végighaladva a kerékpárút felől közelítették meg a Mogyorósi sziklát. A két csoport a hegytetőről immár együtt, az Országos Kéktúra útvonalán ereszkedett le a pincsevölgybe.

A tokodi szervezők tájékoztatása szerint a Mogyorósi útnál egy, míg a nagyvölgyben három pince is kinyitott, a gazdák öreg- és újborokkal várták a kirándulókat. Ahogy tavaly, úgy idén is a túra végén egy tál vacsorát is elfogyaszthattak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában