Elismerések

2022.10.09. 19:13

Díszdiplomákat kaptak a pedagógusok Esztergomban (fotók)

Tisztelegtek a jubilálók előtt.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer PAtrik

Díszdiplomákkal köszöntötték a minap a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központjában azokat a pedagógusokat, akik ötven, hatvan, hatvanöt, illetve hetven évvel ezelőtt szerezték meg a felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet.

Az ünnepségen dr. Juhász Márta, az óvó- és tanítóképző tanszék vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük Tiszttartó Márkot, a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatóját. Elmondta, hogy az alma mater tiszteleg a jubilálók előtt, akik tisztességgel, becsülettel kitartottak a tanítói hivatásban.

Dr. Birher Nándor Máté, a kar dékánja szerint a pedagógusok a gyermekekben szunnyadó jövő felelős gondozói, hatásukra a lélek lehetőségéből tényleges ismeret és jó cselekedet lesz. 

Erős Gábor országgyűlési képviselő méltatta a pedagógusokat, akik számtalan embert indítottak el az életben, tanítottak meg a jóra és a tudásra. A beszédek után Valek Anett harmadéves tanítószakos hallgató két dalt énekelt el, majd a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak műsora következett. Végül pedig dr. Birher Nándor Máté átadta az arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat, utóbbi díszoklevelet egyedüliként Potfay Mária vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában