Elismerés

2022.10.05. 09:58

Az Év útmutató szakembere lett Tatabánya aranyszívű fotósa, Solymos Ákos

Solymos Ákos kibervédelmi szakember neves elismerést vehetett át nemrégiben az ITBN konferencián.

Kemma.hu

Forrás: Quadron Kibervédelmi ZRT/Facebook

Fotó: Frész Ferenc

Az aranyszívű fotós az Éve Útmutató Szakembere 2022 díjat vehette át. Az elismerés célja, hogy kiemelje, bemutassa és támogassa a legsikeresebb biztonsági szakembereket. Keleti Arthur, az ITBN alapítója az alábbi szavakkal méltatta díjazottat:

Az útmutató szakember díjánál mi mindig azt vesszük figyelembe, hogy az illető ki tud-e lépni abból a szerepből, amiért mondjuk fizetik, vagy ami az ő saját dolga lenne (...) És egy ilyen emberről van szó. Olyan emberről, aki a gyerekvédelem területén - a kibervédelem szempontjából - fantasztikus dolgokat csinál szerintem, jól fogalmazza meg és jól rakja össze a dolgokat. Sőt, ezen kívül még egy könyvet is írt róla.

A díjazott úgy fogalmaz, hogy mind a munkahelyein, mind azon kívül próbált és próbál segíteni azokon, akik elveszettek a kibertérben. Solymos Ákos évek óta tart előadásokat iskolákban,  könyvtárakban és munkahelyein is. A biztonságtudatosítás az egyik fő vesszőparipája.

 

A szakember Erdősi Péterrel éveken keresztül írta az IT BIztonság közértehetően című ECDL modul tankönyvet, részt vett egyetemi jegyzetek megírásában az NKE-n, blogot ír Mindennapi biztonságunk címmel a Facebookon. Családja unszolására megírta a Frici, Fülöp és a hackerek című gyermek novellás kötetet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában