Főhajtások

2022.10.05. 08:21

Az aradi vértanúkra emlékezik Komárom-Esztergom megye

Megyénk több településén is megemlékeznek az aradi vértanúkról október 6-án, csütörtökön.

Körtvélyfáy Dina

Idén is megemlékeznek a vértanúkról

Forrás: 24

Fotó: Zantleitner Ingrid

Dunaalmáson a Templom dombon csütörtökön 17 órakor kezdődik a megemlékezés. Az ünnepi beszéd után a Vadvirág dalkör ad műsort. Később az 1848-as kopjafánál koszorúznak és gyújtanak mécsest.

Esztergomban csütörtökön 12 óra 40 perctől kegyeleti sétafutás indul a Hősök terétől a Bottyán hídnál lévő célig. A városi megemlékezés az Aradi vértanúk terén 13 órakor kezdődik. Műsort ad a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola. Beszédet mond Koditek Pál, az Esztergom Barátainak Egyesület elnöke.

Kisbéren csütörtök 17 órától emlékeznek a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár kamaratermében. Beszédet mond Sinkovicz Zoltán polgármester. A megemlékezésen közreműködnek a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói és a Kincsem Trió.

Komáromban csütörtökön 11 órától kezdődik a Feszty Árpád Általános iskola diákjainak műsora. A rendezvény helyszíne az Aradi vértanúk tere.

Környén csütörtökön 14 óra 30 perctől tisztelegnek a vértanúk előtt. A református temetőben az általános iskolások ünnepi műsora után Börzsönyi Kornélia lelkipásztor mond beszédet. Kedvezőtlen időjárás esetén a megemlékezés helyszíne a művelődési ház.

Oroszlányban csütörtökön 17 órától Lazók Zoltán polgármester mond köszöntőt, majd Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke szónokol. Közreműködik: Szabó Gyula Győző, a Magyar Állami Operaház művésze, díszőrséget ad a Vértes Egyesület. A rendezvényt a mementó koszorúzása zárja. Helyszín: Munkás Szent József Római Katolikus Templom mellett álló emlékmű.

Tatán a megemlékezés csütörtökön 16 óra 30 perctől a Fenyő téri emlékoszlopnál veszi kezdetét. Beszédet mond Rigó Balázs alpolgármester. A rendezvényen közreműködik Szijj Barnabás és Pocsai Anna, valamint a Menner Bernát Zeneiskola fúvószenekara. Ezt követően 18 órától a Kapucinus templomban szentmisével emlékeznek a vértanúkra.

Tatabányán csütörtökön 16 órakor az Aradi vértanúk terén veszik kezdetüket a programok. Beszédet mond Szücsné Posztovics Ilona polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő. Közreműködnek: Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekar, Szakmári Rozália, Janovszki Csenge és a tatabányai Keri tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában