Megemlékezés

2022.10.23. 08:40

A Tokodi Himnusz is szólt az 1956-os hősök tiszteletére

Tokodon műsorral és koszorúzással emlékeztek meg az 1956-os forradalom hőseiről és áldozatairól.

Walczer Patrik

Fiatal néptáncosok is közreműködtek a műsorban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Tokodon a Hegyeskő Általános Iskola aulájában Bánhidi László polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd azt mondta: a forradalmat megélt honfitársainkon keresztül megérezhetjük, hogy milyen volt harcolni azért a szabadságért, amelybe mi már beleszülettünk. D. Szabó Miklós pedagógus ünnepi beszédében kiemelte: 1956-ban nemcsak a földeken, erdőkben és majorságokban volt számvetés, hiszen nemzetünk fellázadt a ránk erőltetett diktatúra ellen.

Bánhidi László és Erős Gábor fejet hajt a kopjafánál
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

A műsorban a diákok mellett közreműködött a Kék Nefelejcs Nótakör is, majd a résztvevők átvonultak az 1956-os kopjafához. Elsőként Erős Gábor országgyűlési képviselő és Bánhidi László polgármester koszorúzott, majd az iskola, az Együtt Tokodért Egyesület, a Tokodi Gazdakör, a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Tokodi Faluközösségi Egyesület nevében is elhelyezték az emlékezés virágait. Végül a résztvevők elénekelték a Tokodi Himnuszt és a Szózatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában