Jótékonysági nap

2022.10.09. 14:00

A kutyáké volt a főszerep a bábolnai családi napon

A Green Csónakház szervezett jótékonysági családi napot szombaton a bábolnai szabadidőparkban a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvánnyal közösen.

K. D.

A látványos bemutató sok érdeklődőt vonzott

Forrás: 24 Óra

Fotó: K.D.

A Kemma.hu-nak Schermann Roland nyilatkozott a szurkolók részéről. Elmondta, elsősorban megyei barátaikat és kutyáikat hívták el az eseményre. Kutyás bemutatókat tartottak, valamint a felelős állattartásra is felhívták a figyelmet, államilag elismert oktatóanyagot hozva magukkal. A bull típusú kutyákkal szembeni sztereotípiákat is igyekeznek lerombolni, miszerint a bullok harcikutyák.

Aki ismerni ezt a fajtát, az tudja, jó neveléssel, engedelmes munkával ezek a típusú kutyák csodás dolgokra képesek 

– hangsúlyozta Schermann Roland.

Hozzátette azt is, ez az évük sem egyszerű, több borzalmas esettel is találkoztak. Az év elején például éjszakai ügyeletet tartottak szilveszterkor, ekkor kaptak bejelentést Ácsteszérről, miszerint néhány sovány, láncon tartott bull reszket a téli hidegben az egyik háznál. A hatósági intézmény eredménye az lett, hogy a méltatlan körülmények között tartott 19 kutya többségét elhozhatták, az állattartó pedig súlyos büntetést kapott.

Később egy országos mentésbe is becsatlakoztak, Bugacról kellett elhozniuk hetvenegy ebet. Nemrégiben Császárra hívta őket a komáromi Rex, ahol 18 rettenetes állapotban lévő négylábú szenvedett. A mentés után több szervezet fogadta az ebeket, amelyek közül egyet el kellett altatni állatorvosi tanácsra. 

Akadt olyan állat, aki napokig nem jött ki a kenneljéből, annyi ereje sem volt. Azóta azonban már mindannyian sokkal jobb bőrben vannak. Több kutya azóta gazdához került, de a Rexnél még páran várják, hogy hazavigyék őket új otthonukba. Tatabánya környékén egy szaporítóval küzdenek három éve, ahol jelenleg 105 kutya van.

Schermann Roland hozzátette, jó állatvédelmi törvényeink vannak, de ezek betartatása gyerekcipőben jár. Kiemelt azonban pár olyan települést, ahol odafigyelnek a nem megfelelő állattartásra, megemlítette például Ácsteszér és Tokodaltáró jegyzőjét és polgármesterét. A rendezvény végén Essemm adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában