Mobilcsere-program

2022.10.01. 15:42

1290 zsebben cseng már modernebb készülék a megyében

Komárom-Esztergom megyében idáig 1290-en cserélték le elavultnak számító, 2G-s, vagy 3G-s mobiltelefonjukat modernebb készülékre – tudtuk meg az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóságától.

Walczer Patrik [email protected]

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Országos viszonylatban pedig már több mint ötvenezer váltás történt. A cserék hetvenkét százaléka egyébként elektronikai boltokban, vagy áruházakban, míg huszonnyolc százaléka pedig a mobilszolgáltatóknál valósult meg

Mint ismert, az NMHH a mobilszolgáltatók 3G-hálózatainak lekapcsolási terveit figyelembe véve indította el idén februárban mobilcsere-programját, mely 2023. március végéig érhető el. Mindennek az a célja, hogy a 3G-s, vagyis a harmadik generációs mobilhálózaton működő készülékek használói a 3G-s hálózatok lekapcsolása után is élvezhessék a mobilinternetet. Továbbá arra törekednek, hogy a támogatási programmal elősegítsék az állampolgárok által használt készülékek modernizációját.

Az NMHH nemrégiben közzétette az eddigi eredményeket: kiderült, hogy eddig mintegy ötvenezren cserélték le minimum 4G-képes mobilra a régi telefonjaikat. A tájékoztatóban az is olvasható, hogy az eddig leadott eszközök mintegy hatvan százaléka még a 2G-s hálózatot használó készülék volt. A program felületeként működő netrefel.hu oldalon hangsúlyozták, hogy akik csak telefonálnak, illetve SMS-t küldenek, azoknak nem szükséges lecserélniük a mobilt, hiszen ezek a funkciók továbbra is elérhetők a 2G-s hálózaton. 

A hatóság kommunikációs igazgatóságától megtudtuk, hogy a támogatási programban az új mobiloknál az 50-75 ezer forint közötti, illetve a 25-50 ezer forint közötti értékű mobilok voltak a legkeresettebbek. Hozzátették azt is, hogy a cserék hetvenkét százaléka elektronikai boltokban, vagy áruházakban, míg huszonnyolc százaléka pedig a mobilszolgáltatóknál valósult meg.

Kerestük a három legjelentősebb mobilszolgáltatót, közülük a Yettel Vállalati Kommunikációs Igazgatósága válaszolt. Mint írták, megyei bontású statisztikával nem rendelkeznek, ám azt elárulták, hogy eddig mintegy 7000 készülék-értékesítés történt üzleteikben országszerte.

Így telt rá - Egy olvasónk elmondta, a jelenlegi gazdasági helyzetben bizony sokat számít a 40 ezer forintos kedvezmény, ugyanis a drasztikus áremelkedések miatt jelentősen nőttek a kiadásai. Úgy véli, ha nem indítják el az NMM támogatási programját, akkor nem lett volna esélye egy új, korszerű, nagy tárhellyel rendelkező, gyors és megbízható készülék megvásárlására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában