Üzemanyag

2022.09.01. 18:50

Vadásszák a 95-ös benzint Tatabányán, több helyen nem lehetett tankolni

Olvasónknak is meggyűlt a baja a tankolással a megyeszékhelyen.

Szász Dalma Kitti

Több benzinpisztoly sem használható Tatabányán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz P.

Mindössze pár hét telt el azóta, hogy az üzemanyag-hiányról és arról írtunk, hogy a tankolási limit betartására kérte több benzinkút. Ekkor a MOL például kiemelte, hogy ha mindenki csak annyit vásárol, amennyire valóban szüksége van, lesz elegendő üzemanyag az országban. Az augusztus elejei körképünkből kiderült, hogy a megyeszékhelyen nem volt hiány sem a dízelből, sem pedig a 95-ös benzinből. Noha akkor az a hír járta, hogy Tatabányán már nem kapni dízel üzemanyagot a kutakon.

Pár hétre rá, közvetlenül az iskolakezdés előtti napon sokan hiába szerettek volna tankolni a 95-ös benzinből, nem tudtak, mert hiány volt belőle. Értesüléseink szerint ez az állapot több töltőállomáson is fennállt már a délutáni óráktól. Ennek apropójából szeptember elsején, a délelőtti órákban felkerekedtünk, s utánajártunk, mi a helyzet Tatabánya benzinkútjain.

Először a Károlyi Mihály utcában található benzinkútra kanyarodtunk, ahol az előző esti hiánnyal szembesültünk. Úgy tudjuk, jelenleg még ők sem tudnak semmit a következő szállításról. Így kérdőjeles, hogy mikor lesz kapható náluk újból a 95-ös benzin.

Ezt követően a Győri útra mentünk, ahol az eladók készségesen válaszoltak minden kérdésünkre. A Vértesszőlős irányában található kúton szerencsére semmiből nem volt hiány. Az itt dolgozó hölgy elmondta, hogy náluk a limit 20 liter, nem volt és nem is várható hiány. A szemközti oldalon is hasonló volt a helyzet, ugyan ott a limit már 49,5 liter.

Utolsó állomásunk a Köztársaság útján volt, ahol senki nem tudott tankolni, nem csak a benzinhiány miatt, de éppen áramkimaradással küzdöttek az ott dolgozók. Egyiküktől megtudtuk, hogy hozzájuk már a délutáni órákban megérkezik az újabb szállítmány, így továbbra is várják a tankolni kívánókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában