Átadóünnepség

2022.09.14. 07:00

Valóra vált álom Ácsteszéren: átadták a Meseerdő Óvoda és Bölcsőde épületét (fotók)

Az óvodához hozzáépített minibölcsőde átadó ünnepségét kedden a szomszédosan elhelyezkedő intézmények előtt tartottak meg.

Raffael Veronika

Az óvodások kedves műsorral köszöntötték a település lakosait, illetve a vendégeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében összesen 116 millió forintnyi támogatást nyert a falu önkormányzata, melyből új, hét férőhelyes intézmény született. Az igényeket felmérve az óvoda felújítására, valamint játékok beszerzésére is igény volt, melyet szintén a TOP Plusz keretén belül, mintegy 48 millió forintból valósítottak meg.

A bölcsőde az óvodával egybeépített, egyszintes építményben kapott helyet, és habár az óvodával egy bejárata van, a telken belül szétválik a két intézmény. A kivitelezés mellett a támogatásból bútorok, játékok is kerültek a falak közé, így a gyerekek egy teljesen használatra kész környezetben kezdhetik meg a bölcsődei éveket.

Az átadó ünnepségen a legkisebbek zenés-dalos műsora, valamint a Himnusz után Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a már sárguló gesztenyefa alatt álló jelenlevőket. Elmondta: nagy fejlődésben vesz részt Ácsteszér az elmúlt időben, immár egy újabb szolgáltatás járul hozzá az itt élők mindennapjaihoz. 

Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tíz évvel ezelőtti állapotokhoz képest évről évre egyre nagyobb szükség van a gyermekintézményekre, hiszen a falvakban született gyermekek száma lényegesen nőtt. Ezzel kapcsolatban hozzátette: a régióban a TOP keretében óvoda és bölcsőde fejlesztésre 3,2 milliárd, bölcsőde férőhely bővítésre 4,5 milliárd, összesen 7,7 milliárd forint támogatás jutott.

Az óvodát is megszépítették - Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő a jó együttműködést, a fejlődést elősegítő hozzáállást köszönte meg a falu vezetőségének. Elmondta: az igényeket felmérve az óvoda felújítására, valamint játékok beszerzésére is szükség volt, melyet szintén a TOP Plusz keretén belül, mintegy 48 millió forintból valósítottak meg. A beruházás részeként a jelenleg kétcsoportos, 45 férőhelyes intézmény részleges korszerűsítésére, valamint felszereltségének javítására volt szükség, melynek segítségével a 3 és 6 éves korú ácsteszéri gyerekek is gazdagodtak, jobb körülmények között tölthetik napjaikat.

Vuts Norbert polgármester a szalagátvágást követően megköszönte a projekt résztvevőinek odaadó munkáját, valamint a lakosság segítségét, akik a kisebb munkálatokban működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában