Szüreti időszak

2022.09.18. 12:51

Tökölés Tarjában: megnyílt a tökvásár - fotók

A szüreti felvonulás napján megnyitotta kapuit a templom mellett a tökvásár.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

 Ezerféle forma, szín várja az őszi árnyalatok és ízek kedvelőit. Berendi Zita tulajdonos elmondta: a vásár a készlet erejéig tart. Hozzávetőlegesen két-három hét áll a vásárlók rendelkezésére, hogy vásároljanak a bőséges készletből, amelyet itt termesztenek. 

Az idén hatalmas nagy fejtörést okozott nekik a nagy szárazság, sokat kellett locsolni. Több százféle termett fél hektáron, mondta Zita. Három kategóriába sorolhatóak a tökök: étkezési tök. Nagyon sokféle van ebből is. Tölthető turbán tök, vagy levesnek való, sőt, a hagyományos sütőtök. S létezik még mogyoró ízű csoda is. Dísztökök közül aztán ezerféle: a zöld csodás ragyogó színei mellett mostanában keresik a fehéreket és annak árnyalatait is.

S a hagyományos halloween tökök, amelyekből hatalmas rémisztő arcokat is lehet alkotni. Hétköznap 12-18 óráig, s hétvégén 9 és 19 között lehet válogatni a tökcsodák között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában