Viszlát, nyár!

2022.09.01. 19:00

Robotos búcsút vettek a vakációtól tardosi diákok

A nyári szünet utolsó hetében Erzsébet napközis robotikatábor volt a Vaszary János Általános Iskola Fekete Lajos Tardosi Szlovák Nemzetiségi Tagintézményében. Huszonnégy tanuló vett részt az öt napon át tartó tematikus szakmai programokon.

P. J.

A tardosi diákok tartalmasan töltötték a nyár utolsó napjait

Forrás: Fekete Lajos Tardosi Tagintézmény/Facebook

A diákok többsége a tanév során robotikaszakkörön ismerkedett a programozás alapjaival, de voltak olyanok is, akik most kezdtek el robotokkal foglalkozni. A délelőtti foglalkozásokon az iskola informatika-tanárnőjének irányításával dolgoztak az ifjoncok. Ekkor egy-egy mese szereplőit építették meg és programozták be, majd elkészítették a mesefilmet, amelyben a robotok voltak a színészek. 

A táborozás során aztán környezetbarát szélkerekeket, napelemes robotok szereltek össze a gyerekek, és a szelektív hulladékgyűjtést gyakorolták a padlórobotokkal. A következő napon a sport volt a téma. Bokszoló, kosarazó, diszkoszvető robotokat és Forma-1-es autókat alkottak, míg az utolsó napon a művészeté volt a főszerep: rajzoló, táncoló, éneklő „figurák” készültek. 

A résztvevők digitális kompetenciáit, algoritmikus gondolkodást számítógépes programozási játékokkal, logikai feladatokat tartalmazó online szabadulószobával, 3D-s színezőkkel és társasjátékokkal fejlesztették a pedagógusok, Sárközi Hajnalka és Hédi Katalin.

Délutánonként aktív szabadidős programok várták a lurkókat. Volt jógafoglalkozás és tartásjavító torna, Molnárné Kovács Mónika vezetésével, QR-kód kereséssel és rejtvényfejtéssel egybekötött honismereti séta a faluban és mobiltelefontartó zsákok is készültek. 

A tábor ideje alatt két kirándulást szerveztek. Az első alkalommal Budapestre utaztak a táborozók, ahol az Álmok álmodói interaktív kiállításon a magyar találmányok sokaságát nézték meg, majd dottóztak a Margit-szigeten. Ezt követően Tata volt az úti cél, ahol az Eötvös József Gimnázium robotika szakkörösei tartottak bemutatót tanáruk, Szeidemann Ákos vezetésével.

Gyorsan, izgalmasan és rendkívül hasznosan telt el a tábor öt napja, a nyár utolsó napjai. Mind a tanulók, a középiskolás segítők és a kísérő pedagógusok is élményekben gazdagon tértek haza a táborzárás után. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában