Szemle

2022.09.12. 22:35

Önjáró tüzérlövegeket is bemutatott az MH 25. Klapka György Lövészdandár

A Gidránt is megnézhették az érdeklődők.

Sz. D. K.

A szélerősséget is megnézték

Forrás: Facebook/MH 25. Klapka György Lövészdandár

A közelmúltban rendezték meg az előző hónapban beérkezett Panzerhaubitze 2000 HU önjáró tüzér lövegek tesztlövészetét, amelyet a németországi gyártócég, a KMW GmBH munkatársai végeztek el a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, Bakonykútiban. 

Statikus bemutatóval is kiegészült a rendezvény, amelynek során a 101. Tüzérosztály katonái bemutatták a tüzérképességek ezidáig megvalósult fejlesztésének teljes spektrumát, kezdve a VAISALA MW32 típusú időjárásmérő-állomás bemutatásától, egészen a iC2 Artillery digitális tűzvezető rendszer üzemeltetésének ismertetéséig. 

Mindemellett a látogatóknak lehetősége nyílt megtekinteni és menetben kipróbálni az alakulatnál rendszerbe állított Gidrán páncélozott támogató harcjárművet, valamint a Leopard 2A4 HU harckocsit – adta hírül Facebook-oldalán a tatai dandár. 

Az eseményen mások mellett részt vett Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, dr. Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség Parancsnoka, valamint Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese. 

Mint kiderült, a rendezvényre meghívást kaptak a nyugállományba vonult korábbi vezérkari főnökök és hadseregparancsnokok, akik nagy örömmel és érdeklődéssel hallgatták a bemutatók során kiállított eszközök képességeit. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában