Közgyűlés

2022.09.13. 08:38

Nem tesz kitérőt az oroszlányi iskolabusz, hiába várják a kömlődi gyerekek

Lazók Zoltán polgármester előterjesztésében kilenc napirendi pontot tárgyaltak az oroszlányi képviselők legutóbbi rendkívüli ülésükön.

W. Zs.

Forrás: beküldött

A grémium egyhangú támogatásáról biztosította a településrendezési terv módosítását és a helyi szociális étkeztetés bővítését. A továbbiakban a szomszédos Bokodra is szállítanak 25 adag ételt. 

Hasonlóan döntöttek a Bányászati Múzeum kiegészítő eszközbeszerzéséről és az önkormányzat energetikai fejlesztéséről is. Lazók Zoltán polgármester szerint a TOP Plusz pályázat keretében van mód forrást  szerezni a korszerűsítéshez, amint elkészül a projektterv és számítások is alátámasztják a szükséges beruházást. Ennek költsége, bruttó 1 millió 143 ezer forint, nyertes pályázat esetén elszámolható.

Érdekes helyzet alakult, mikor a menetrendről szavazott a grémium. Mint ismert, az oroszlányi önkormányzat évek óta biztosít iskolabuszt a speciális nevelést igénylő oroszlányi gyermekeknek, akiket a bányászvárosból szállít Kömlődre és vissza. Korábban már írtunk róla, hogy a 21 kömlődi első osztályos szülei keresik a megoldást, hogy gyermekeik milyen úton jutnak el a szomszédos településre Környére – mivel a településen nincs iskola és iskolabusz sem.

Válaszul a Tatabányai Tankerületi Központ egyeztetett az oroszlányi önkormányzattal a jármű kapacitását illetően, amely a továbbiakban nagy segítség lenne a kömlődiek szállításában. Komoly szakmai indokok merültek fel a döntés ellen, majd Gyuga Mihály (Fidesz-KDNP) kivételével a képviselők elutasították a menetrendbővítést.

Feltételek - A polgármesteri beszámolóból kitetszett, hogy közbeszerzési eljárás indult a Szeptember 6. utcai játszótér építése és lakhatási feltételek megteremtésére ügyében, például a Móricz Zsigmond u. 4. (Borbálai Közösségi Ház, Orvosi Rendelő és lakások együttese) és a Petőfi Sándor utca 7. alatt. Zárt ülésen tárgyalták a város közműves szennyvízelvezetését és tisztítását érintő, jövőre aktuálissá vált Gördülő Fejlesztési Tervet, végül elbírálták egy megüresedett önkormányzati bérlakás pályázatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában