Langyos radiátorok

2022.09.20. 09:00

Nem fázunk tovább - indul a fűtés Tatabányán

Az időjárás-előrejelzés szerint a szeles idő mellett jelentős lehűlés is várható a következő napokban, ezért a T-Szol szeptember 21-én elindítja a fűtésszolgáltatást a megyeszékhelyen.

Kemma.hu

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

A T-Szol Zrt. közleménye és ígérete szerint legkésőbb szeptember 21., szerda estére minden lakásban langyosak lesznek a radiátorok Tatabányán. Fontos tudni, hogy a távhőellátó rendszer szabályozástechnikája követi a külső hőmérséklet változásait, így kedvezőbb napközbeni hőmérséklet esetén a fűtési berendezések automatikusan leállnak.

A T-Szol valamennyi fogyasztóját arra kéri, hogy a fűtés elindítása előtt a radiátorszelepeket hagyják teljesen nyitott, 5-ös állásban, hogy a fűtésszolgáltatás a lehető leghatékonyabb legyen. A szelepeket a fűtés indítása után is egy-két hétig javasolt nyitott állapotban tartani, és csak ezt követően olyan fokozatba állítani, ami kellemes hőmérsékletet jelent.

Amennyiben egy társasház október 15-ig mégsem igényli a fűtésszolgáltatást, a közös képviseletén keresztül benyújtott egyedi kérelem alapján kérheti a fűtés szüneteltetését, melyhez az egy fűtési rendszerhez tartozó fogyasztók többségi döntése szükséges. Az igényeket írásban a [email protected] e-mail címre várjuk, a fűtés ideiglenes leállítása a bejelentést követő 24 órán belül történik meg.

Egyéb tudnivalók - Azokban lakásokban, ahol fűtéskorszerűsítést, illetve átalakítást végeztek, légtelenítési problémák jelentkezhetnek. Máshol a termosztatikus szelepek ragadhatnak le, ha azok a nyári időszakban le voltak zárva. A légbuborékok miatt a radiátorszelepeket a fűtés indítása után is 1-2 hétig javasolt nyitott állapotban tartani, és csak ezt követően olyan fokozatba állítani, ami kellemes hőmérsékletet jelent. Erre azért van szükség, hogy a rendszerben lévő levegő az összes radiátorból eltávozzon és a fűtés a lehető leghatékonyabb lehessen. A fűtés elindítása előtt a radiátorszelepeket azért is kell teljesen nyitott állásban tartani, hogy a szakemberek a légtelenítéseket a lehető legnagyobb hatásfokkal tudják elvégezni.

A szolgáltató kéri, hogy amennyiben valaki azt tapasztalja, hogy a lakásában csak egy fűtőtest nem üzemel, azzal keresse a közös képviselőjét. Ha azt tapasztalja, hogy a radiátorból víz szivárog, a fűtéskorszerűsített rendszereknél a radiátorcsap és a felszerelt alsó szelep együttes elzárásával a hibás radiátort kizárhatja a vízáramból, és amíg szerelőről gondoskodik, a szivárgást átmenetileg megszüntetheti.

Amennyiben nem rendelkezik radiátorcsappal és felszerelt alsó szeleppel, értesítse a társasház közös képviseletét vagy a távhőszolgáltatót. További távfűtéssel kapcsolatos hibaelhárítási igényét a 34/600-700-as, illetve a 34/200-288-as éjjel-nappal hívható telefonszámainkon jelezheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában