Hagyományápolás

2022.09.21. 08:40

Mustot is kínáltak a gazdák a mogyorósbányai szüreti mulatságon

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezte a községi, illetve a helyi szlovák nemzetiségi önkormányzat a szüreti mulatságot, melynek másodjára adott otthont a Vincellér tér. A helyszínen a Mogyorósbányai Borbarátok Egyesület lelkes tagjainak jóvoltából néhány présháznál borokat, helyben készült mustot is kóstolhattunk.

W. P.

Elsőként a helyi óvodások léptek fel

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A megnyitón Havrancsik Tibor polgármester ismertette, hogy mindig nagy lelkesedéssel készülnek a szüretre, egyúttal hangsúlyozta azt is, hogy a szlovák nemzetiségi hagyományok ápolása jegyében az óvodások és az iskolások mindig fontos szerepet töltenek be. Erős Gábor országgyűlési képviselő a választókerület egyik legszebb és legcsendesebb településének nevezte Mogyorósbányát és méltatta a helyi, összetartó közösséget.

 Havrancsik Tibor és Erős Gábor a fotópontnál
 Havrancsik Tibor és Erős Gábor a fotópontnál
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Az önkormányzat a fiatalokat ingyenes mini vidámparkkal várta a községházánál, az idősebbek pedig élvezhették a Mogyorósbányai Fúvószenekar, Király Miklós és zenekarának, illetve Paulinának a koncertjét. A mulatságot Erős vs Spigiboy fellépése, valamint a Sláger Disco zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában