Fesztivál

2022.09.18. 16:14

Messzire hajították a kőgolyót Süttőn

Több ezren látogattak ki a községi önkormányzat, illetve a Dr. Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet közös családi rendezvényére, a Kő Kövön Fesztiválra, melyet immár nyolcadik alkalommal rendeztek meg.

W. P.

A szervezők ezúttal is három műszakban várták a látogatókat: délelőtt megnyitotta kapuit a Tardosi Vörösmészkő Bánya, az érdeklődők bejárhatták a területet és még bányatörténeti filmet is megtekinthettek.

Délután a futballpályánál kézművesek kínálták eladásra termékeiket, tartottak kőhajító versenyt,  voltak kreatív kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, sőt a gyermekek ismét kipróbálhatták a kőfaragást, utóbbi kifejezetten népszerű program volt. Harmincegy csoport nevezett idén a 6 kilométeres távú, akadályokkal teletűzdelt Kőkemény túrára, melyet a Trappoló talpak nevű csapat nyert meg.

A fesztiválon elsőként a Süttői Százszorszépek, vagyis a helyi gyermektánccsoport lépett fel, majd a Süttői Hársfa Dalkör és további csoportok, előadók következett. Este többek között Nagy Feró és a Beatrice szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában