Hulladékkezelés

2022.09.05. 20:55

Lomtalanítás lesz Tatán, városrészenként mutatjuk az időpontokat

Őszi lomtalanítás lesz Tatán. Szeptember 9-től a körzetekből, október 17-től pedig az üdülőterületekről szállítják el a kitett lomot.

Kemma.hu

Forrás: Beol

Fotó: Bencsik Ádám

Az őszi lomtalanítással kapcsolatban Purgel Zoltán alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat által finanszírozott lomtalanítás idején ebben az évben is érvényes szabály, hogy az elszállítandó lomot az adott körzet lomtalanításának kezdete előtt 24 órával, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 7 óráig kell kihelyezni. A gyűjtőkocsi a megadott körzet egy-egy utcájában csak egyszer halad el, az utólag kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra. 

– A lomtalanítás lehetősége kizárólag magáningatlanok tulajdonosaira, a lakosságra vonatkozik, tehát intézményekre, üzemekre, vállalkozásokra nem – emelte ki a város alpolgármestere.

Az őszi lomtalanítás során a magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékok maximum 1 köbméter térfogathatárig helyezhetőek ki. Nagy mennyiségű lomhulladék elszállítását a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai nem végzik el.

Mürkl Levente, a Környezetvédelmi és Városüzemeltetési Iroda vezetője tájékoztatott arról, hogy idén sem viszik el az ingatlanok elé kihelyezett veszélyes hulladékot, például akkumulátort, festéket, vegyszert, palát, az az elektronikai hulladékot, például tévét, monitort, számítógépet, mosógépet, de nem szabad kitenni autógumit, építési törmeléket, üveget és tükröt, zöldhulladékot sem. A fokozott balesetveszély miatt pedig az üvegezett ajtókat, ablakokat, bútorokat csak üvegmentesített állapotban szállítják el.

Természetesen a Tataiaknak az idén is lesz lehetősége arra, hogy külön gyűjtőponton elhelyezhessék a kidobásra ítélt elektronikai illetve veszélyes hulladékaikat.

Az elektronikai hulladékot – amely csak megbontatlan, egész készülék lehet –

  • szeptember 22-én az Agostyáni úti parkolóban 9-17 óráig,
  • október 5-én a Környei úti parkolóban  9-17 óráig,

míg a veszélyes hulladékot (festék- és higítószármazékot, nyomtatópatront, növényvédőszert, akkumulátort – amelyeknek maximális mennyiségi korlátai vannak

  • október 4-én a Környei úti parkolóban  7-17 óráig lehet leadni.

Az elektronikai és a veszélyes hulladék leadása-átvétele a Közterület-felügyelet ellenőrzése mellett történik.

I. KÖRZET: Országgyűlés tér – Agostyáni út a vasúti átjáróig – Somogyi B. u. – Almási u. – Bajcsy-Zs. u. – Bacsó B. út – Mikovényi utca és a rácsatlakozó mellékutcák – Bacsó B. úti lakótelep.

Időpont: szeptember 9-től.

(A lomhulladékot legkésőbb szeptember 9-én 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

II. KÖRZET: Bartók B. u. lakótelep – Ady E. u. – Petőfi S. u. – Egység u. – Sport u. – Malom u. és az ezekből nyíló utcák – Vértesszőlősi u. – Baji u. – vasút által határolt kertvárosi városrész.

Időpont: szeptember 16-tól (A lomhulladékot legkésőbb szeptember 16-án 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

III. KÖRZET: Május 1 út, Komáromi u. és a Környei út által határolt terület a Cifra-malomtól – Rákóczi u. – Kocsi u. – Fazekas u. és a rácsatlakozó utcák, azaz az Öreg-tó felé eső részek.

Időpont: szeptember 23-tól (A lomhulladékot legkésőbb szeptember 23-án 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

IV. KÖRZET: Május 1. út  – Új út – Fényes lakópark – Komáromi út – Mocsai út – Veres P. u. - József A. u. – Kocsi út – Dadi u. és a rácsatlakozó utcák - Naszályi út – Látó-hegy.

Időpont: szeptember 30-tól (A lomhulladékot legkésőbb szeptember 30-án 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki.)

V. KÖRZET: Tata Újhegy utcái és a IV. dűlőtől a X. dűlőig – Agostyáni városrész

Időpont: október 7-től (A lomhulladékot legkésőbb október 7-én 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

A lomtalanítás ideje alatt a „zöldjárat”, a zöld hulladék elszállítása szünetel. Az idei őszi lomtalanítás az üdülő területeken október 17. és október 24. között zajlik. A lomtalanítás folyamatát a Közterület-felügyelet ellenőrzi, ha szabálytalanságot észlel, helyszíni bírságot szabhat ki. A 2022-es őszi lomtalanítás menetrendjéről a postaládákba kézbesített tájékoztatókon is értesti a Városgazda Kft. a tataiakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában