Felújított gyerekparadicsom

2022.09.30. 12:57

Korszerűbb lesz a lábatlani óvoda

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében 435 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat a Zengő Óvoda és Bölcsőde két épületének felújítására – tudtuk meg Teller Péter polgármestertől.

Walczer Patrik

Forrás: labatlan.hu

 A megítélt összeg egy részéből a székhelyként működő Zengő Óvodában a teljes tetőszerkezetet, illetve a tetőhéjazatot is ki fogják cserélni, továbbá szigetelik a padlásfödémet. Az említett helyszínen egy mosdót is fel fognak újítani, illetve az épületet projektarányosan akadálymentesítik.

A telephelyen, vagyis a Micimackó Óvodában egy új tornaszoba fog épülni, ahová a projekt keretében új eszközöket is beszereznek majd. A belső átalakítások révén a tálalókonyha is kedvezőbb kialakítást kap, továbbá a lehetőségekhez mérten akadálymentesített lesz ez az intézmény is.

Teller Péter elmondta, hogy a felújítás nem párhuzamosan fog zajlani a két helyszínen, továbbá az egyes munkafolyamatok ütemezése mellett meg kell oldaniuk a gyermekek elhelyezését is. Annak az ötlete is felmerült, hogy a kivitelezés idejére úgynevezett konténeróvodára lesz szükség, melyre a Nyergesújfalui Bóbita Óvoda és Bölcsőde, Óvoda utcai telephelyének korszerűsítésekor már volt példa.

A polgármester hozzátette: vélhetően a munkálatok a székhelyépület tetőszerkezetének felújításával fognak elkezdődni. A beruházás eredményeként a gyermekek és az óvodai dolgozók színvonalasabb, korszerű körülmények között tölthetik el idejüket. Továbbá az sem utolsó szempont, hogy a felújításnak köszönhetően a Zengő Óvodában a fenntartási költségek is csökkenhetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában