Jöjj el, lásd meg, éld át!

2022.09.22. 19:02

Ingyen utazhatnak a diákok megyénk több nevezetességéhez - mondjuk az úticélokat

Nemzeti Emlékezetpedagógiai Programot indított a Nemzeti Örökség Intézete. A komáromi erődrendszert is megismerhetik a diákok.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Nemzeti Emlékezetpedagógiai Program címmel új projektet indított a Nemzeti Örökség Intézete. Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója elmondta, hogy a program a 12-18 éves fiataloknak szól, a projekt tesztfázisában mintegy 200 iskola vesz részt – olvashatjuk Komárom Facebook oldalán. 

A projekt első körében öt nemzeti és történelmi emlékhelyet, úgy mint a Kossuth teret, az esztergomi Várhegyet és Vízivárost, a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyet, a Gödöllői Királyi Kastélyt, valamint a komáromi erődrendszert kereshetnek fel a diákok.  

Az iskolai csoportok helyszínre jutását ingyenesen biztosítja a MÁV, később pedig a Volán is. A Jöjj el, lásd meg, éld át! mottót viselő projektre mindenféle iskolatípusból várják a tanulókat és a pedagógusokat. 

A program során szeretnék a történelmi hősöket, példaképeket közelebb vinni a fiatalokhoz úgy, hogy az adott kort kreatívan, élményszerűen mutatják be számukra. A foglalkozások november 15-ig zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában