Avatás

2022.09.13. 07:00

Időkapszulában hagytak üzenetet a jövőnek a kecskédi bölcsisek

Kecskéden egy régi álom valósult meg azzal, hogy letették a bölcsőde alapjait és elhelyezték tegnap az időkapszulát. A beruházás két célt szolgál: tehermentesíti az óvodát és nagy segítséget jelent a szülőknek időben visszatérni a munka világába.

Wágner Zsanett

A Pillangó csoport apróságai táncoltak és énekeltek a bölcsőde alapjain

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fajsz Péter Gergő

Kaszányiné Ruppert Tímea alpolgármester köszöntötte a megjelent vendégeket az óvoda udvarán, majd a beruházás főbb paramétereit sorolta. Mint mondta, a település vezetése három évvel ezelőtt nyújtotta be igényét a 14 férőhelyes bölcsőde építésére a megyei önkormányzathoz. Elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyertek 160 millió forintot, ami többlettámogatás igénybevétele után végül 194,7 millió forintból valósul meg.

Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is, aki az elmúlt időszak kecskédi fejlesztéseire is kitért. Ide sorolta a Belügyminisztérium pályázatán nyert óvodafejlesztési forrást, a Magyar Falu Program keretéből elkészült szolgálati lakást, a művelődési ház korszerűsítését és az utcafelújításokat.

Példaértékű összefogás tanúi lehetünk 

– mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit. A képviselő utalt a kecskédi kitartásra, ami az építőiparban tapasztalt áremelkedések után sem hagyott alább. Úgy fogalmazott, nagyon ritka, hogy egy projekt háromszoros többlettámogatást kapjon. A megyében biztosan, de lehet, hogy még az országban sem volt erre példa.

Megalapozták a hangulatot - Az ünnepség kulturális blokkjában először Pénzes Dorka lépett fel. A nyolcadik osztályos tanuló Márai Sándortól az Alkotás című szerzeményt szavalta, amely szó szoros és átvitt értelemben is a beruházásról szól. Később Beutl Istvánné óvodavezető kíséretével adták elő az óvodások ünnepi műsorukat. A Pillangó csoport apróságai természetesen német nyelven is mondták a mondókákat. Ezek után az óvoda egyik termében pogácsával és üdítővel kínálták a meghívottakat, akik között a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselői, intézményvezetők és a kecskédi grémium tagjai is ott voltak. A rendezvény végén felszelték az erre alkalomra készült tortát.

Ezt követte az időkapszula elhelyezése, az ünnepségen Zink Ferenc Róbert, a kivitelező ZaFiR Mérnök Tanácsadó Kft. ügyvezetője és dr. Juhász János, a Területfejlesztési Kft. vezetője is jelen volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában