Fórum

2022.09.14. 21:10

Hasznos információk a tataiaknak a csapadékvíz-elvezetésről

A Vasút utcában, valamint a Gesztenye fasorban és környékén megvalósuló csapadékcsatorna építésével összefüggésben szervezett tájékoztatót az érintetteknek nemrégiben a település önkormányzata, a Vaszary János Általános Iskola Jázmin Utcai Tagintézményének tornatermében.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Tata.hu

– A beruházás elsősorban a Vasút utca egy részét, illetve a Gesztenye fasor teljes egészét érinti, és már most kérem és köszönöm az ott lakók türelmét, hiszen mint minden  építkezés, beruházás, ez is jár majd akadályokkal és érinti a mindennapjainkat. Ezért szerveztük meg a tájékoztatót, hogy beszélgessünk arról, pontosan mikor, mi fog történni az érintett utcákban – kezdte beszédét a helyszínen Michl József polgármester.

Mint mondta, levélben már mindenkit értesítettek arról, hogy a Gesztenye fasoron élőknek lehetőségük van a saját házaiknál lévő csapadékelvezető csatornáikat rácsatlakoztatni az épülő, új csapadékvíz-elvezető hálózatra, ezzel kapcsolatban még jelentkezhetnek a kivitelezőnél vagy a hivatalnál. A találkozón a kivitelező TÁMÉP Kft. képviseletében Szabó Gyula adott tájékoztatást a munkák miatt várható útlezárásokról. 

 

A beruházás lassan a második üteméhez érkezik a Zrínyi utcától a Zsigmond utcáig, ami már jobban érinti a helyben lakókat, ugyanis a beközlekedés ezen a szakaszon nem lesz biztosított a kivitelezés ideje alatt, a lakók a szomszédos utcában tudnak majd megállni járműveikkel. Az ezt követő kivitelezési szakasz a Zsigmond utcától az 1-es számú főútig terjed majd, ott szintén teljes lezárás lesz

 

 – részletezte Szabó Gyula.

Ahogyan a tata.hu-n is olvasható: a kivitelezés a helyi járatú buszközlekedést is érinteni fogja: a 2-es számú busz ki fogja hagyni egy időre a Gesztenye fasori megállót és a Bezerédi úton keresztül fog kimenni a Bacsó Béla útra, így közelítve meg a vasútállomást.

A tataiak a kivitelezési időszak minden egyes szakaszáról, és a hozzá kapcsolódó közlekedési információkról folyamatos, pontos tájékoztatást fognak kapni a település honlapján, a város közösségi oldalán, a Tatai Televízióban és a Városkapu újságban egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában