Látogatás

2022.09.16. 18:50

Ganxsta Zolee „bevonult” a tatai dandárhoz: fotókon a nagy látogatás

Az ismert rapper a jövőben az alakulatot népszerűsíti majd és a toborzási programot is aktívabbá tenné.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Facebook/MH 25. Klapka György Lövészdandár

„Nagyon tisztelem a magyar katonákat!” – mondta Zana Zoltán, azaz Ganxsta Zolee előadóművész, aki kisfiával tett látogatást a tatai dandárnál miután Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka meghívta őket. A találkozó célja egy baráti és professzionális kapcsolat kialakítása volt a dandár és az ismert rapper között, amely a jövőben nem csak az alakulat népszerűsítésére, hanem a toborzási program aktívabbá tételére is irányul. 

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár tájékoztatása szerint, az együttműködés kialakításának szempontjából kiemelten fontos volt, hogy az énekes személyesen is megismerhesse a tatai dandár életét, mindennapi tevékenységét, beszélhessen az itt szolgáló katonákkal és részletes képet kaphasson a dandár által üzemeltetett technikai eszközök és a rendszeresített fegyverek teljes köréről. 

A híres énekes látogatás során megtekintette a laktanya létesítményeit, majd az alakulatnál rendszeresített kézifegyvereket, haditechnikai eszközöket, – többek között – a BTR-80 páncélozott szállító harcjárművet, a D-20-as vontatott ágyútarackot, a Gidrán többcélú moduláris páncélozott harcjárművet, a Leopard 2A4HU harckocsit és a PzH 2000 HU önjáró tüzérlöveget is. 

A látogatás egy jó hangulatú ebéddel zárult, amely alatt az érintettek átbeszélték a jövőbeni lehetséges együttműködés részleteit is. A programon többek között részt vett Jakab-Pál Helga, a tatabányai székhelyű Forrás Rádió ügyvezető igazgatója is, hisz tervezetten a rádió is aktív résztvevőjévé válik az alakulat népszerűsítési és toborzási tevékenységének. A kampány kiemelt célja a térség fiataljainak megszólítása, a Magyar Honvédség és a dandár működésének bemutatása, a katonaélet megismertetése és vonzóvá tétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában