Verseny

2022.09.27. 19:00

Esztergomi lett a megye KicsiNagykövete - fotók

A magyarság KicsiNagykövete versenyben mindenhol, így Komárom-Esztergom megyében is - több száz gyermek vett részt, akik kifejezetten a lakóhelyük, településük, megyéjük ismeretéről tettek tanúbizonyságot.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

Online felületen válogatták ki a legjobb képességű versenyzőket, akik emailen kapták az elméleti és gyakorlati feladatokat. A legjobb harminc kisdiák került a megyei döntőbe, ahol a zsűri pontozással választotta ki a megye KicsiNagykövetét és három KicsiAttaséját, kultúr, agrár- és sport kategóriákban. A 10-12 éves korosztálynak meghirdetett verseny Komárom-Esztergom megyei díjkiosztóját Esztergomban tartották, ahol az esztergomi Kecskés Kristóf KicsiNagykövet, lábatlani Kapu Nóra kultúr KicsiAttasé, csolnoki Kapos Dániel sport KicsiAttasé, szomódi Molnár Bence agrár KicsiAttasé lett. Az országos döntő szeptember 30-án lesz a Nemzeti Múzeumban.

Előtte a gyermek nagykövet és az attasék feladata volt, hogy egy jellegzetes megyei étel elkészítését mutassák be és vendégséget szervezzenek példaképeiknek. A vendégségnek egy keddi napon adott otthont a KicsiNagykövet, az eseményen részt vett Erős Gábor országgyűlési képviselő és Fekete Miklós erőember. A gyerekek nagyon sok mindent megtudtak a két sportembertől, akik sok jótanáccsal is ellátták őket.

Mivel megyénkben nem találtunk jellegzetes ételt, ezért Kecskés Kristóf szüleivel a Jókai bablevest készítette el, utalva ezzel Jókai Mór komáromi születésére. Desszertnek neszmélyi rétest tálaltak fel a gyerekek. Ajándékként a rétes mellé a vendégeknek még a Neszmélyi Hilltop Borászat egy borát adták. Jelenleg mind a négy gyerek egyéni feladatokat csinál meg egy utolsó döntő előtti hajrában.

Címkék#verseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában