Kinevezés

2022.09.01. 14:33

Megható sorokkal köszöntötte az új tanévet az Árpád új igazgatója, Polyóka Tamás

Augusztus végén megszületett a kinevezés, amellyel a jó nevű tatabányai középiskolát egy ideje már irányító Polyóka Tamás végre megkaphatta az iskola vezetésének feladatát.

Kemma.hu

Forrás: Tatabányai Árpád Gimnázium/ Facebook

A Tatabányai Árpád Gimnázium közösségi oldalán friss bejegyzésben olvashatók Polyóka Tamás sorai, amelyben megköszöni kollégáinak, a diákoknak és a szülőknek azt a támogatást, amelynek birtokában örömmel és büszkén vállalhatja az iskolavezetési feladatokat. Polyóka Tamás hosszú ideje irányítja az intézményt, kinevezésével hivatalosan is ő a középiskola igazgatója.

Mint az újonnan kinevetett igazgató írja, munkájában arra törekszik, hogy az iskola hagyományainak és hírnevének megőrzése mellett valódi tartalommal tudja megtölteni az intézmény hármas jelszavát:

Tudás, állandóság, gondoskodás.

Mint ismeretes, Polyóka Tamás az Árpád igazgatói székét a már nyugdíjas Kovács Miklóstól vette át, aki 41 év tanítás után adta át a stafétabotot. A pedagógus 24 éven át vezette az intézményt. A korábbi igazgató 2021-ben Tatabánya díszpolgára címet vehetett át a város Szent Borbála napi ünnepségén.

Kovács Miklós munkáját az évek során többször is elismerték. 2008-ban Öveges József-díjat vehetett át a Komárom-Esztergom Megye Közoktatásáért Közalapítvány Kuratóriumától. 2012-ben Molnár János-díjat kapott a tatabányai önkormányzattól. 2018-ban kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést és a Trefort Ágoston-díjat. Irányítása alatt az Árpád gimnázium a 70. jubileumi tanévben Megyei Príma Díjat vehetett át. Ebben az évben miniszteri elismerő oklevelet is kiérdemelt. 1995-ben az akkori diákönkormányzat Árpád-díjat adományozott neki, a legutóbbi évzárón pedig az erre az alkalomra alapított Árpád-életműdíjat vehette át.       

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában