Cseppnyi segítség

2022.09.05. 19:15

Civilek adtak vért Tatabányán, a 4x4 terepjárós önkéntesei is kart nyújtottak (képek)

A megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hetedik alkalommal szervezett véradást szeptember 5-én, hétfőn.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Vöröskereszt helyi szervezetének képviselőivel közösen megvalósított programhelyszíne ezúttal a központ telephelye volt. Sorra érkeztek az önkéntesek, akik egy kérdőív és az orvosi vizsgálat után foglalhatták el helyüket a székekben.

Mecseki Melinda, a szolgáltató központ vezetője elmondta: a kezdeményezés célja, hogy minél több civil szervezet képviselőjét tudják bevonni, ezáltal bővítsék az első véradók számát. Ugyanakkor jelentős szerepet vállalnak a közösségi szolgálatok népszerűsítésében is, ezáltal a 18. életévüket betöltötteknek a figyelmét felhívják az önkéntes véradásra is.

Véradó ugyanis az lehet, aki betöltötte a 18. életévét és még nem múlt el 65 éves. Első véradókat ugyanakkor csak 60 éves korig tudnak fogadni.

– tájékoztatott a központvezető. Ezúttal húszan regisztráltak előzetesen. Köztük a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány képviselői mellett a tavaly „A megye önkéntes szervezete” díjjal kitüntetett 4x4-es Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület több tagja is nyújtotta karját a délután folyamán.

A héten várja a civil véradókat az Országos Vérellátó Szolgálat Tatabányán hétfőtől csütörtökig 8 és 15, és pénteken8-tól 12 óráig. Egy alkalommal három emberi életen segíthet az, aki nyújtja a karját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában