Egészségváros

2022.09.01. 19:45

Beteghívóra gyűjtenek Oroszlányban a Richterrel

A magyar gyógyszergyártó vállalat egészségmegőrzést támogató programsorozata lehetőséget biztosít arra, hogy térítésmentesen előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a lakosok egészségügyi szűréseken.

W. Zs.

Katus Attila az Egészségváros rendezvényein is megmozgatja az embereket

Forrás: Richter Egészségváros

Szeptember 17-én a Szent Borbála térre látogat a Richter Egészségváros. Az eseményen részt vevők az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetet is támogathatják. Minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter által felajánlott 3 millió 500 ezer forintos alapadomány. Így a lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: a betegbehívó rendszer kiépítését.

A rendezvény az Egészségsétával kezdődik: 9 órakor az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézettől az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar kíséretében érkeznek a részvevők az esemény helyszínére. A napindító sétával dupla adománypont gyűjthető.

A Szent Borbála téren csaknem 30 szűrésen és tanácsadáson lehet részt venni: egyebek mellett lesz prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés- és csontsűrűségmérés, bőr- és körömgombaszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, érszűkület-vizsgálat, BMI mérés, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek, szemészeti vizsgálat, valamint memóriazavar-, dietetikai, asztma, nőgyógyászati és allergológiai tanácsadás is.

Családi programok is lesznek: a 9 óra 45-kor kezdődő Katus Attila torna mellett számos táncelőadás látható, 14 órakor pedig Szabó Ádám lép a színpadra. A Richter a Nőkért sátorban egész nap életmód-előadások zajlanak Szily Nóra, Jaksity Kata, Béres Alexandra és Molnár Andi jóvoltából, míg a legkisebbeknek gyermeksarok és bábszínház nyújt szórakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában